Nyhet

Armbar, famntag, klapp eller storstryk

”Gråt inte!” gapade Bethe Correia vid invägningen inför titelmatchen mot Ronda Rousey. Ord som UFC mästarinnan i bantamvikt slängde tillbaka i ansiktet på Correia efter att ha knockat henne på 34 sekunder.

Ordkriget inför titelfighten vid UFC 190 mellan Rousey och Correia var ovanligt hätsk och Correia har anklagats för att ha provocerat fram matchen verbalt snarare än genom sina resultat. Orättvist kan tyckas med tanke på att hon kom in i ringen utan någon förlust i facit och ändå har mött kvalificerat motstånd.

Rousey, mest känd för sina judofärdigheter och sina avslutningar genom armbar hade tydligt irriterad deklarerat att hon tänkte ta sin tid och förödmjuka sin motståndare inför dennas hemmafans (UFC 190 gick i Rio de Janeiro). Det gick kanske väl snabbt, men förödmjukelsen låg tjock i luften.

Efter matchen förklarade mästarinnan sin taktik med att hon planerat en initial anstormning av slag för att öppna upp för kast och grappling. En nog så allmän beskrivning, men ändå.

Ronda gick in i matchen som en bärsärk och det började med en ursinnig slagväxling där även hon träffades, men där Correia drog det kortare strået och tappade mark. Brasilianskan överöstes av slag varpå Rouseys fällningsförsök fick henne att tappa balansen. När hon efter en baklängeskullerbytta åter kommit upp möttes hon av Rouseys hagelstorm av nävar och ett par knän. 34 sekunder in i första ronden låg Bethe Correia knockad. Rousey hade återigen på ett alltigenom dominant sätt försvarat sin titel.

Vid presskonferensen efter matchen bekräftades att Rouseys nästa motståndare kommer vara Miesha Tate, som hon redan mött och slagit två gånger. UFC bestämer vem som möter vem, men man kan undra om det inte finns tuffare motstånd för Ronda Rousey därute. Miesha Tate må vara den enda som klarat mer än en rond mot Ronda, men i bakgrunden mullrar Chris Cyborg.

Cyborg och Rousey har via media provocerat varandra under en längre tid. Cyborg saknar Rouseys karisma och har fällts för samt avtjänat en avstängning för dopning, men besitter tveklöst fightingfärdigheter som få; om ens någon annan inom kvinnlig kampsport idag. Cyborg tävlar en viktklass över Rousey, men kan de bara hamra sig igenom det finstilta inom kort, skulle en av de mest efterlängtade matcherna också kunna bli en av de bästa vi kommer att få se inom UFC.

Vinner Ronda Rousey den matchen är jag beredd att sätta henne på samma pedestal som Muhammad Ali och Alexander Karelin. Dessförinnan är hon ”bara” makalöst bra.

Mer om resultatet hittar du här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer