Nyhet

Jereme Le Banner går sin sista match i Saint Tropez

Den franske kickboxing- och K-1-superstjärnan Jerome ”Geronimo” Le Banner kliver upp i ringen för sista gången den 4e augusti under Fight Night Saint Tropez III.

Nyligen så hängde Peter Aerts upp handskarna och nu är det alltså den 43-årige legenden Jérôme Le Banner som alltså har bestämt sig för att avsluta sin karriär efter den kommande galan Fight Night Saint Tropez III. Le Banner möter då den 33-årige engelsmannen Daniel Sam (35-24-11).

Le Banner föddes 1972 i den franska staden Le Havre. Som femåring började han träna judo, men som för så många andra tonåringar var det Bruce Lees filmer som påverkade Le Banner att börja träna slag och sparkar. Samtidigt som Le Banner tränade Kyokushin Karate försökte han införliva metoder från Jeet Kune Do (Bruce Lees kampkonst), till exempel är Le Banner southpaw trots att han egentligen är högerhänt.

Redan som 18-åring debuterade han som proffs och har efter det gått 105 kickboxningmatcher (80 vinster 65 på KO), 6 boxningmatcher (6 vinster, 5 på KO) och 6 MMA-matcher (4 vinster, 4 på KO). Han är den nuvarande supertungviktsmästaren i I.S.K.A.,W.K.N. och World Pro League, samt tvåfaldig K1-mästare.

Nedan har du en officiel trailer till galan och under den en hightlight med Le Banner.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer