Nyhet

Isa Tidblad Keskikangas går för guld

Isa Tidblad Keskikangas från TIP Muay Thai är en av de hetaste medaljkandidaterna inför Royal World Cup i Thaiboxning. Med i bagaget har hon bland annat fjolårets VM-guld och inför turneringen i år siktar hon mot toppen. Vi passade på att ställa några snabba frågor efter helgens sista pass på Bosön med resten av landslaget.

Hur har dina förberedelser för VM sett ut?

– Jag har tävlat så mycket sista året att jag egentligen hela tiden varit förberedd och inte tappat fart. Jag har låtit skador läka, återhämtningen komma ikapp och lägger nu mycket fokus på fysen nu sista månaderna innan tävlingen. Vi är flera stycken från min klubb som är med och det känns jättekul.

Tävlingen går i turneringsform, hur passar det dig personligen jämfört med att gå en enstaka match?

– Det passar mig faktiskt bra. Visst kan det vara jobbigt om man drar på sig skador på matcherna, men överlag gillar jag turneringsformen. Gissningsvis kan det bli runt fyra matcher innan final, men jag har inga problem med det. Jag känner att jag kommer igång om jag får några matcher i kroppen.

Vad tänker du på förhand om motståndet i din klass, du ställer upp i -67 kg?

– Jag skulle säga att det är tuffare än de tyngre viktklasserna, för tjejerna i -67 är egentligen inte mindre överlag utan bara i bättre form och mer deffade. Jag räknar med att det tuffaste motståndet kommer från öststaterna som vanligt, men även Kanada har en vass deltagare som jag särskilt kollat in.

Hur ser din målsättning ut?

– Jag siktar självklart på guld. Skulle jag gå och redan innan tänka att jag inte gör det så har jag på sätt och vis redan förlorat. Det funkar inte att göra så. Visst kan det hända att jag inte når hela vägen ändå, men jag har siktet fast inställt.

Kan du tipsa om några egna favoritdeltagare i svenska landslaget du särskilt ser fram mot att se?

– Jag vill se alla matcher! Vi har riktigt bra chanser tror jag. Om jag skulle tipsa om någon av alla bra så nämner jag Sofia Olofsson som alltid gör en stark insats.

Isa åker ner redan på tisdag till Bangkok och kommer vara på plats fram till tävlingsstart. Vi önskar henne all lycka till och håller tummarna för svensk framgång.

TEXT & BILD AV DANIEL BERONIUS
www.danielberonius.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer