Nyhet

Supremacy League V: Intervju med Hamza Bougamza

Hamza Bougamza (37-4-0) är en av Sveriges absolut skickligaste thaiboxare med många meriter och trofeer med bl a fyra SM-vinster, NM, EM och två VM-brons I IFMA. Han går under kvällen fight om WKN’s Super Featherweight Word Title I -62 kg. I andra ringhörnan står Tamas Biric, en rutinerad ungersk fighter med flertalet mästerskapstitlar och lång erfarenhet. Match är mainevent på Supremacy League V i Visby, som även kan ses live via organisationens hemsida. Vi fick en pratstund med Hamza under dagen för att kolla av läget.

Vad är det som huvudsakligen ligger bakom dina framgångar I ringen?

– Mitt självförtroende. Jag tror alltid på mig själv och min förmåga till hundra procent, och när jag kliver in i ringen känner jag mig oövervinnlig, som en kung.

Hur ser du på Sverige jämfört med utländska arrangemang och fighters?.

– Sverige håller absolut toppklass på alla plan. Våra fighters är på topp och kommer allt mer. Arrangemangen är proffsiga och välförberedda, jämfört med tillfällen utomlands där bland annat poliktik och business stör sporten. I Sverige är det alltid fair-play. Som Supremacy League, det sköts mycket snyggt.

Vad händer I framtiden för dig, har du några planer?

– Närmast efter denna fight väntar Royal World Cup i Bangkok med landslaget i Augusti, och senare The Circle i Barcelona i september. Jag kommer även börja tävla i MMA framöver, som jag tränat sedan förra året på Allstars Gym. Thaiboxning är, och kommer alltid vara, det som ligger mig närmast om hjärtat. När man tränar så mycket som jag gör med flera pass om dagen måste man dock se sig om för att kunna försörja sig och tjäna på sitt idrottsutövande, och idag är det MMA som kan leverera de bästa möjligheterna. Jag kommer dock fortsätta tävla i de stående stilarna.

Har du förberett dig på något särskilt sätt inför matchen idag?

– Jag anpassar min stil efter reglerna som gäller, just nu för en K1-match. Jag har bland annat kört mycket boxning i Tensta. Jag gillar visserligen att thaiclincha, men det är inget problem att det inte ingår i K1-reglerna. Jag gör lika bra ifrån mig ändå.

– Jag har drömt och förberett mig för en VM-titel i flera år. Jag känner mig på topp, välförberedd och samlad, med ett massivt stöd och peppande ansvar att leverera idag. Jag kommer att vinna.

TEXT OCH FOTO AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer