Nyhet

Supremacy League V: Intervju med Abdou Karim Chorr

Abdou Karim Chorr (29-6-0), WKN’s Scandinavian K1 Pro Champion, svensk mästare I thaiboxning 2013 och K1 2014, möter knockout-kungen Sameer Siraj (46-3-0) under kvällens Supremacy League V. Det är en match som förväntas leverera mycket action, och där bägge kombatanterna kan avsluta matchen i förtid.

Vad skulle du säga är dina styrkor i ringen?

– Mitt tålamod. Jag håller mig lugn och hittar en väg för min gameplan. Sen skulle jag säga min explosivitet i teknikerna. Plus vänstersparken, efter att jag skolat om mig till southpaw.

Vad händer i framtiden för dig, har du några planer?

– Jag vill hela vägen upp. Drömmen är att fightas I de stora organisationerna runt om i världen och möta de stora namnen. Närmast I tiden ligger dock turneringen The Circle I Barcelona i september, samt en titelmatch i Borlänge i slutet av året.

Finns det någon du inte mött och ser fram mot att möta framöver?

– Inte direkt, jag tar det som det kommer. Men jag vill upp där och vara bland de stora namnen. Andy Ristie, von Roosmalen och de andra.

Du tävlar i både thaiboxning och K1-arrangemang, hur funkar det?

– Thaiboxning är egentligen det jag tänkt köra mest, men det funkar bra under K1-regler med. Jag har anpassat mitt game till att funka i bägge regelformerna.

Du möter Sameer Siraj idag, har du någon strategi du vill dela med dig av inför matchen?

– Jag vet att min motståndare brukar gå ut hårt, så jag planerar att gå ut samlat med tight guard och hitta mina luckor för att straffa honom med mina olika tekniker. Det kommer smälla bra.”

TEXT AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer