Nyhet

What happens in Vegas… Dag 4

Joel, Serdar, Lisa och Anja kämpade om finalplatserna idag. Här hittar du matchreferat, filmklipp och tankar från Anders ”Taxi” Ohlsson, team trainer på plats i Las Vegas.

Joel var först ut. Bestämt men med lugn tar han kommandot direkt i det stående. Plockar ner motståndaren och säkrar relativt snabbt ett anaconda choke. Vinst med imponerande enkelhet och VM-final på lördag!

Serdar näste man på tur. Även han tar kommandot direkt med bra stående och det känns som att han kan välja helt själv var han vill ha matchen. Han plockar ner och kör ground n pound och kontrollerar motståndaren totalt. Alla tre ronder ser likadana ut, total kontroll vart än matchen går, stående eller på marken spelar ingen roll. Ett enkelt beslut för domarna och även Serdar går VM-final på lördag!

Lisas tur att äntra buren. Fransyskan är stark i det stående och får mer utdelning där men Lisa svarar med nedtagning och får fina positioner på marken. Rond två likadant. Tyvärr får vi inte till nedtagningen i tredje ronden då fransyskan är duktig på att hålla sin distans och krafterna i slutet räcker inte riktigt för att lägga pressen som krävs.

En krigarinsats som resulterar i ett brons.

Anja sist ut att fightas om finalplatsen. Motståndaren kommer in med några sluggslag, de träffar men inget som skakar. Mer en väckarklocka och som Anja vaknar. Från 30 sekunder in i matchen till klockan ringer efter tredje är det full koll på läget. Bra stående och full koll i clinchen och brottning mot buren. Nedtagningar och bra markgame. Anja är nära att sätta en armbar i första ronden och slår nästan ut motståndet med ground n pound i andra ronden.

En riktigt bra match och även Anja går final på lördag!

Dagens resultat blir alltså att tre av dagens fyra svenska fighters är i VM-final. Otroligt bra jobbat och man glädjs med våra fighters. Samtidigt lider man och känner med de fighters som inte når hela vägen. Jag och Lisa har tränat många timmar ihop under våren och jag vet att hon gett allt för att nå sina mål. Då är det tungt när man faller på målsnöret. Nya tag, fler timmar i källaren och vi siktar på höstens EM!

Efter dagens urladdning körde vi återigen en gemensam middag och imorgon fredag är det en välbehövlig ledig dag för att ladda batterierna.

Några av oss fortsatte kvällen med att skrika fram Pannie Kianzad i hennes Invicta-debut. Riktigt bra gala och hon imponerade med bra stående och full kontroll på marken. Bådar riktigt gott inför fortsatta karriären. Välförtjänt, Pannie är grym!

Som sagt, lite sovmorgon och sen en ledig dag innan lördagens krig i finalerna. Kommer bli grymt!

Go Team Sweden!

AV ANDERS ”TAXI” OHLSSON

image2 image1 image6 image5

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer