Nyhet

Sirwan Kakai fightar sig rakt fram till UFC-kontraktet

UFC har berikats med ännu en talang, nämligen svenska MMA-fightern Sirwan ”Zohan” Kakai. 25-åringen fick beskedet på natten till måndagen. Kakai är en hårt kämpande motståndare att akta sig för, med en matchhistorik på 11 vinster och 2 förluster. Han tränar på heltid med American Top Team i Florida, och är en av de bästa i Europa inom bantamklassen. Därmed är också ett UFC-kontrakt helt på sin plats för denna herre.

Kakai har tidigare kämpat för ett UFC-kontrakt och kommit riktigt nära, men denna gång har han alltså nått hela vägen och äntligen fått sin signatur på ett välförtjänt kontrakt.

Kakai kommer att delta i sin första UFC-match redan på lördag, UFC Fight Night 70. Han kommer då möta den 30-årige amerikanen Danny ”The Gremlin” Martinez, som tränar med Alliance MMA i Kalifornien. Han har en bakgrund av 16 vinster och 6 förluster, och är ingen nybörjare inom UFC. Martinez har på senare tid tävlat i flugvikt, men går nu upp till bantamklassen.

Och om du undrar hur Kakai själv känner inför det hela, så skriver han på sin facebooksida: ”What can I say! It could not come at a better time! I am ready for whats coming and I will make most of it!” Det vet vi också att du kommer, kör hårt Kakai!

AV DANIEL SPATHON

Matchkort för UFC Fight Night 70:

  • Lyoto Machida (22-6) vs. Yoel Romero (9-1)
  • Lorenz Larkin (15-4, 1NC) vs. Santiago Ponzinibbio (20-2)
  • Antonio Carlos Junior (4-1) vs. Eddie Gordon (7-3)
  • Steve Bosse (10-1) vs. Thiago Santos (10-3)
  • Hacran Dias (22-3-1) vs. Levan Makashvili (7-1)
  • Alex Oliveira (11-2-1, 1 NC) vs. Joe Merritt (6-0)
  • Leandro Silva (17-2-1, 1 NC) vs. Lewis Gonzalez (10-1)
  • Steve Montgomery (8-2) vs. Tony Sims (11-2)
  • Sirwan Kakai (11-2) vs. Danny Martinez (16-6)
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer