Nyhet

NFN i Köpenhamn: Svårt att inte digga Yigit – enkel seger för Wallin

Anthony ”Can You Dig It? ” Yigit höll sitt löfte genom att tillsammans med motståndaren Tony Owen leverera en sluggerfest utan dess like under Nordic Fight Night i Köpenhamn i lördags – en fest som svensken gick vinnande ur genom teknisk knockout i sjunde ronden.

I ett annars ganska trött arrangemang i Ballerup Super Arena var det mötet mellan Yigit och Owen som, mycket välförtjänt, fick de överlägset största ovationerna under kvällen. Vi som som sett 23-åringen ifrån Farsta boxas som amatör vet att han trivs när det hettar till, och drabbningen mot den hårt kämpande britten var inget undantag. Yigit (14-0-1, 6KO) gick allt som oftast vinnande ur de otaliga slagväxlingar som utbyttes, men Owen (16-4-0, 3KO) var ihärdig och vägrade ge upp trots den massiva mängden stryk han tvingades absorbera.

London-boxaren hade sina stunder, men ju längre matchen led desto tydligare blev skillnaden i klass dem emellan, och när Yigit fick chansen i sjunde rond forcerade han fram ett stopp på matchen mot en inaktiv Owen – som vägrade att gå ner på knä för att få lite andrum. En taktisk miss, eller den logiska konsekvensen av att ha ett lejons hjärta? Svårt att säga, men jag tror på det senare.

Som åskådare var det svårt att blunda för den otroliga form Yigit tycks vara i – men vi måste komma ihåg att han inte ställts mot en boxare av världsklass sedan den knappa poängförlusten i OS-kvartsfinalen 2012 mot Denys Berinchyk. Men visst ser det både lovande och spännande ut inför framtiden. Yigit kan med sin vilda, offensiva stil utvecklas till en riktig publikmagnet.

För galans andre svensk, Otto Wallin, blev det en lätt resa när han på knappt fem minuter lyckades besegra en lika trött som gammal Oleksiy Mazikin.

Mazikin (14-12-2, 4KO) inledde i ett högt tempo, väl medveten om att en tidig knock var hans enda chans mot sin sexton år yngre motståndare. Men när bränslet tröt för 40-åringen ifrån Kharkov, Ukraina gick det fort utför, och efter två nedslagningar till följd av tunga kroppsslag mot levern ifrån den 24-årige norrlänningen i rond två – fick den forne olympiern Mazikin nog.

En stabil insats av Wallin (12-0, 10KO) i ett möte vars resultat tyvärr sade mer om Team Sauerlands val av motståndare än svenskens potential att bli en framgångsrik proffsboxare.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Se hela matchen här nedan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer