Wallin och Yigit självsäkra inför Nordic Fight Night i Köpenhamn

Det tyska stallet Team Sauerlands skandinaviska satsning ”Nordic Fight Night” rullar vidare utan stopp, och på lördag arrangeras galan under namnet ”Danish Dynamite” i Ballerup Arena, Köpenhamn. Två av stallets svenskar, Otto Wallin och Anthony Yigit, kommer bägge att boxas på galan vars huvudattraktion är mötet mellan hemmafavoriten Patrick Nielsen och Charles Adamu från Ghana.

Tungviktaren Wallin, ute efter sin tolfte seger på lika många matcher, ställs mot den forne VM-silvermedaljören Oleksiy Mazikin – vilket kanske låter svårare än vad det egentligen är. Den 40-årige ukrainaren var en gång i tiden en lovande amatörboxare, och lyckades – förutom att erövra den där silverpengen 2001 – även kvalificera sig till de Olympiska Spelen i såväl Sydney 2000 som Aten 2004. Men övergången till proffslivet blev tufft, och med enbart en vinst på de senaste elva matcherna för Mazikin (14-11-2, 4KO), så är det kanske inte konstigt att Wallin bröstar upp sig.

”Mazikin har varit i ringen med toppboxare. Jag har studerat hans match mot Christian Hammer och han gjorde ett bra jobb.” sade den 24-årige Sundsvallsboxaren

”…Jag ser fram emot en tuff fight, men jag är övertygad om att jag kan vinna, och se bra ut med medans jag gör det.”

OS-deltagaren från London 2012, Anthony Yigit, är också han självsäker inför sin match – en åttarondare mot britten Tony Owen. Och glädjande nog för oss fans, så förutspår 23-åringen från Farsta en sluggerfest.

”Tony är en lång southpaw, och likt alla brittiska boxare, så kommer han för att slåss. Han kommer inte att backa och han kommer inte vara rädd för slagväxlingar, vilket är bra, för det är inte jag heller. Jag tror det kommer bli en riktig sluggerfest och någonting som fansen kommer att prata om länge.”

”Jag har mycket respekt för Tony, det kommer bli en hård fight, men jag vet min förmåga och jag ser ärligt talat inte att vi kommer gå tiden ut. Jag kommer att gradvis bryta ner honom och avsluta honom i de senare ronderna.”

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer