Nyhet

Verdejo stal showen i New York – Walters utan bälte trots seger

Den jamaicanske fjäderviktaren Nicholas Walters vann som väntat lördagens möte mot Miguel Marriaga, och han gjorde det med en bred poängmarginal; 118-109, 117-110 samt 119-108 löd siffrorna till den fortsatt obesegrade ”Axeman”. 29-åringen från Montego Bay misslyckades dock, trots segern, att försvara det numera vakanta WBA-bältet på grund av knappt två hektos övervikt vid fredagens invägning. Dessutom stal Verdejo hela showen! Se fightclip i länken.

Walters-Marriaga_post-fight

Walters (26-0,21KO) har genom segern över Nonito Donaire i oktober klättrat högst upp på fjäderviktsrankingen, och många fans längtar nu efter ett möte mellan honom och den flerfaldige olympiske guldmedaljören Vasyl Lomachenko. Ryssen, som blev proffs 2012 efter att han kammat hem guldmedaljen i London-OS, anses av många vara den mest framgångsrike amatörboxaren under 2000-talet. Det bäddar för en riktigt högklassig fight.

Att Walters-Marriaga var kvällens huvudevent var ingenting de strax över 3000 åskådarna i Madison Square Garden Theater brydde sig om. New York är en stad med en stor, boxningstokig puertoricansk befolkning, och det märktes på jublet när landets stora hopp Felix Verdejo äntrade ringen för artonde gången i karriären.

Den tekniskt skicklige 22-åringen ifrån San Juan fick en tuff uppgift ställd framför sig i Ivan Najera, men lyckades att försvara sig väl mot mexikanens anstormningar och plantera såväl jabben som de där explosiva, varierande kombinationerna han är känd för. Matchen var underhållande, och en jublande New York-publik fick se Najera nere för räkning två gånger i den tio ronder långa drabbningen som slutade med en överlägsen, enhällig poängseger till Verdejo (18-0,13KO).

Lägg gärna Verdejos namn på minnet. Killen ser ut som en stjärna, han går som en stjärna, och framför allt boxas han som en stjärna. Det här bara början på något som kan bli riktigt stort.

AV ALEXANDER JOHANSSON

Nicholas Walters vs. Miguel Marriaga

Felix Verdejo vs. Ivan Najera

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer