Nyhet

Jack vs Groves bekräftat! Tufft titelförsvar väntar för Badou

När Badou Jack (19-1-1) för snart en månad sedan boxade WBC-bältet i supermellanvikt av Anthony Direll (27-1-1), blev TMT-medlemmen den förste svenske, manlige boxaren att kamma hem en titel av denna magnitud sedan Armand Krajncs glansdagar i början av 2000-talet.

Redan innan fighten stod det klart att vinnaren – med största sannolikhet – skulle få försvara titeln mot London-boxaren George Groves (21-2-0), men få förväntade sig att ett avtal skulle slutas så här fort. Men uppgifterna som nu sprids i media bekräftas av Groves promotorer, bröderna Kalle och Nisse Sauerland, som skriver så här på deras delade twitter-konto:

”We have a deal! Fight is on @WBCBoxing Championship Badou Jack vs George Groves will take place in USA. Date and site 2B announced soon.”

Groves har sedan de två knockout-förlusterna mot landsmannen Carl Froch, retalierat och vunnit två raka, varav den senaste i november mot Denis Douglin via TKO. Britten, som rankas 3:a i viktklassen av Ring Magazine, kommer att bli en tuff nöt att knäcka för 31-åringen från Stockholm. Men vi hoppas och tror att Badou är redo för uppgiften som ligger framför honom.

ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer