Nyhet

Golovkin malde ner Monroe – vann genom TKO i sjätte

Gennady Golovkin (33-0-0 30KO) gjorde ingen besviken i morse svensk tid när han under sex ronder körde över en tappert kämpande Willie Monroe Jr (19-2-0), som efter sin tredje hälsning på kanvasen valde att ge upp. ”I’m done.”, hördes den utpumpade amerikanen yttra till ringdomare Jack Reiss, och fighten vinkades av.

Stämningen bland de över 12,000 betalande åskådarna i den förtjusande arenan Forum i Inglewood, Kalifornien var hög, och Golovkin var fast bestämd att inte göra en endaste av dem besviken.

Den inledande ronden blev en jämn historia, där Monroe Jr med viss succé lyckades hålla kazaken på utsidan med hjälp av sin stabila högerjabb och sitt kvicka fotarbete. I andra kröp Golovkin närmare, och under första minuten – med ryggen mot en av ringhörnorna – träffas Monroe av en blixtsnabb vänsterkrok som sänker honom omgående. På stappliga ben och med två minuter kvar av ronden försökte New York-boxaren att värja sig, men en precis högerslägga får honom återigen på fall, knappt en minut efter första nedslagningen. Det osade en snabb seger för ”Triple G” – men skam den som ger sig.

Monroe överlevde ronden, visade prov på hjärta, och bytte strategi – från att boxas från utsidan till att frivilligt utbyta powerpunches i mitten av ringen. Modigt (eller urbota dumt) för en snubbe med blott sex knockouter på tjugo matcher. Då och då gled en jabb eller rak vänster in från amerikanens sida, men det var 33-åringen från Karagandy som med sina tunga krokar och uppercuts långsamt malde ner sin fem år yngre motståndare.

I början av rond sex skär två uppercuts in genom Monroes guard, vilket blir början på slutet. Amerikanen pressas upp mot repen, och en kavalkad av slag tvingar honom ned på knäna. Han lyckas resa sig, men inser sina begränsningar och ger upp. Ett klokt beslut.

Golovkin bjöd återigen på en enastående uppvisning, och populariteten i boxningsvärlden ökar för var dag som går. Efter fighten var det dags att – som vanligt – ropa efter de tyngre motståndarna i och runt viktklassen.

”I’m ready right now to fight Miguel Cotto and Canelo Álvarez. I respect them.” sade Golovkin, på sin lika brokiga som charmiga engelska. Vi boxningsfans väntar redan nu tålmodigt efter nästa läge att se den hårtslående kazaken.

Alexander Johnsson

Highlights från Fighten ser du nedan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer