Nyhet

UFC Fight Night Adelaide

Inatt beger vi oss ”down under” då UFC Fight Night sänder från Adelaide, Australien. Landet som till vardags huserar kängurus, dingos och koalor har för stunden invaderats av varierad samling UFC fighters. Vi har åtta prelims på listan, varav två är med kvinnliga fighters. Sedan har vi fyra fighter på huvudkortet, och dom ska vi …

Stipe Miocic vz. Mark ”Super Samoan” Hunt

Även om Mark kliver in i buren som lite av en hemmafavorit så kan man fråga sig hur ”Super Samoan” han känner sig efter den senaste förlusten mot Fabricio Werdum i november 2014. Mark blev då knockad i den andra ronden. Fighterna innan dess är en brokig skara av en vinst, en draw samt en förlust, även här p.g.a. en knock. Stipe Miocic kommer även han ifrån en förlust men mot Junior Dos Santos på domslut efter fem ronder. Men han har innan dess tre raka vinster i ryggen, en på knock och två på domslut. Det har är två tunga herrar på +100kg som båda slår hårt. Frågan är vem som slår hårdast…?

Brad Travers vs. Robert ”The Reaper” Whittaker

Brad kommer senast från en vinst mot Nate Marquardt så sent som i januari i år. Innan dess har han dock två förluster i bagaget. Robert å andra sidan har två raka vinster och innan dess två förluster med sig in i buren inatt. Det här är en match som kan komma att sluta lite varstans, stående, på mattan eller rent av på domslut. Båda herrarna har många fighter som har gått just till domslut och visst vore det kul att få se ett riktigt avslut inatt?

Anthony ”The Hippo” Perosh vs. Sean “The Real O.C” O’Connell

Här har vi två olika fighters! Anthony trivs som bäst på marken där han får utnyttja sina kunskapar i BJJ där han har svart bälte. Sean å andra sidan är starkare i sitt stående spel, även om han kan brottas lite när det kniper. Anthony kommer med största sannolikhet att satsa på en nedtagning, frågan är om Sean har slipat på sina grappling-moves eller om han vill hålla fighten ståendes. Anthony har stöd i att fightas på hemmaplan men med en mindre blygsam ålder på 42 år kan man undra hur långt det räcker?

Jake ”The Celtic Kid” Matthews vs. James “The Texecutioner” Vick

Jake, en ung man på blott 20 år, har ett record på 9-0-0. Han har ett starkt nedtagningsförsvar, inte för att han inte vill grapplas, utan för att han bestämmer hellre själv när det sker. Han har två raka vinster på submission när han kliver upp mot James inatt. James har även han ett ganska snyggt record på 7-0-0, hans senaste två vinster dock på domslut. För att vinna kommer James att vilja hålla Jake ståendes och på avstånd, men kommer Jake in och får tag på James är det sannolikt att han får lägga till en tredje rak vinst på submission i sitt record…

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer