Nyhet

John Makdessi ersätter Khabib Nurmagomedov

Jon ”Bones” Jones har som vi alla vet blivit avstängd från UFC på obestämd tid, och i och med det är även fighten mot Anthony Johnson på UFC 187 den 23 maj inställd. Detta verkar ha gett ringar på vattnet på UFC 187 då även fighten mellan Khabib Nurmagomedov och Donald ”Cowboy” Cerrone nu inte …

Mötet mellan Nurmagomedov och Cerrone var tänkt att stå redan under UFC 178, i september förra året, men även då blev ryssen tvungen att lämna återbud p.g.a. just en knäskada. Nu går han även miste om en eventuell chans på mästarbältet i lättvikt. Det har nämligen ryktats att vinnaren av fighten kommer att få möta nuvarande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos senare i år.

Dock är inte allt hopp släckt för Cerrone nu när Nurmagomedov tvingas avstå från fighten. John ”The Bull” Makdessi har bekräftat att han ställer upp som ny motståndare mot Cerrone på UFC 187 den 23 maj. Kanadensaren kliver direkt in i full matchsparring endast dagar efter att han tog hem vinsten mot Shane Campbell på UFC 186 den 25 april. Han har vunnit fyra av sina fem senaste fighter, frågan är om han kan sätta stopp för Cerrone som har sju raka vinster i ryggen?

UFC 187 går av stapeln den 23 maj i Las Vegas och det kommer utan tvekan bli en intressant gala. I och med Jon Jones avstägning ligger mästarbältet i lätt tungvikt fritt att plockas av antingen Anthony Johnson eller Daniel Cormier. Även mellanviktsbältet som för stunden innehas av Chris Weidman kan komma att byta ägare då Chris möter Viktor Belfort. Och nu har vi även en ny fight på kortet, Makdessi vs. Cerrone, där vinnaren kan komma att få slåss om lättviktsbältet senare i år.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer