Nyhet

Jones framtid oklar

UFC-mästaren Jon Jones framtid inom sporten är nu oklar sedan han misstänks för att ha orsakat en bilolycka under drogpåverkan och sedan smitit därifrån.

Den före detta mästaren i lätt tungvikt, Jon ”Bones” Jones, har ännu en gång hamnat i trubbel med lagen. Det var i söndags som han misstänks ha kört mot rött ljus och krockat med tre andra bilar i Albuquerque, New Mexiko. I en av bilarna befann sig enligt bland annat ESPN en 25-årig kvinna som bröt armen och benet. Efter olyckan lämnade Jones enligt vittnen en bunt sedlar innan han smet därifrån till fots.

I anslutning till Jones bil hittade polisen marijuana och han efterlystes. Efter att ha varit på flykt under ett dygn dök han upp på polisstationen, men blev släppt mot en borgen på 2300 dollar och särskilda villkor. Han får till exempel inte bruka droger eller alkohol eller vistas i lokaler där alkohol serveras.

UFCs president, Dana White, gjorde ett uttalande om händelsen där han meddelade att Jones är avstängd och att han inte kommer få möjlighet att försvara sin mästartitel i matchen mot Anthony ”Rumble” Johnson som skulle ha gått av stapeln den 23 maj. Istället blir det Daniel Cormier som får ta hans plats i den stora mästarmatchen.

Tidigare idag framkom det dock att domstolen i Albuquerque inte kommer ge Jones något reseförbud, och han har därför inte några rättsliga hinder mot att tävla. Huruvida när UFC kommer tillåta att Jones tävlar igen är oklart, men Dana White åkte idag tillsammans med CEO Lorenzo Fertitta och COO Lawrence Epstein till Albuquerque för att diskutera tillsammans med Jones och hans advokat.

Det är inte första gången som Jones är i blåsväder. 2012 kraschade han sin sportbil i en stolpe medan han var påverkad av alkohol. I början av året testade Jones dessutom positivt för kokain efter en match mot Daniel Cormier, fick böta motsvarande 215 000 kronor och lades in på en rehabiliteringsklinik (i en dag).

Jones enda uttalande är på Twitter, där han igår bad om ursäkt till alla som han har svikit.

UFC har nu släppt ett officiellt uttalande:

UFC announced that it has suspended Jon Jones indefinitely and stripped him of the light heavyweight title as a result of violations of the organization’s Athlete Code of Conduct Policy. Jones was recently arrested in Albuquerque, N.M. on a felony charge of leaving the scene of an accident involving personal injury. As a result of the charge and other violations of the Athlete Code of Conduct Policy, the organization believes it is best to allow Jones time to focus on his pending legal matters.

UFC feels strongly that its athletes must uphold certain standards both in and out of the Octagon. While there is disappointment in the recent charges, the organization remains supportive of Jones as he works through the legal process.

With this decision, UFC has determined that No. 1 contender Anthony Johnson will now fight No. 3 contender Daniel Cormier for the UFC light heavyweight championship at UFC 187 on May 23 in Las Vegas.

SARA DALLE DAHLSTRÖM

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer