Nyhet

Inför UFC 185 – Pettis vs. Dos Anjos

UFC 185 bjuder på ett fullspäckat kort när Anthony Pettis och Carla Esparza försöker försvara sina bälten inatt. Dessutom möter Johny Hendricks Matt Browne för chansen att få utmana Robbie Lawler.

Det var länge sedan UFC hade ett så laddat kort som UFC 185. Två bälten och några matcher som har ordentlig potential för fyrverkerier kommer att gå av stapeln i natt.

Anthony Pettis vs. Rafael Dos Anjos

Lättviktsmästaren Anthony ”Showtime” Pettis har snabbt blivit en favorit bland UFC-fans på grund av sina showartade prestationer i oktagonen, inte minst den nu närmast legendariska ”showtime-sparken” där Pettis närmast sprang på burväggen och sparkade Benson Henderson i huvudet. Men i Rafael Dos Anjos möter han en stark grappler som också har ett stående game som utvecklats snabbt, även om det nog får sägas vara långt ifrån den finslipade nivå som Anthony Pettis ligger på.

Carla Esparza vs. Joanna Jędrzejczyk

Carla Esparza fick sitt bälte efter en submissionvinst över Rose Namajunas, och det är på just grappling och submissions som den forne brottaren har byggt sin MMA-karriär. Esparza möter polska Joanna Jędrzejczyk som har en lång lista av Muay Thai-meriter bakom sig – och ett stort reach-advantage framför sig.

Johny Hendricks vs. Matt Browne

Matt Browne är en av UFC’s mest inspirerande och spektakulära fighters idag. Han har gjort sig ett rykte som en kämpe som aldrig ger sig och som ofta lyckas vända ensidiga matcher till sin fördel, men motståndaren inatt kan vara hans svåraste hittills. Johny Hendricks har brottning i blodet, dynamit i nävarna och dessutom borde han vara revanschsugen efter sin förlust mot Robbie Lawler. Missa inte den här matchen.

Alistair Overeem vs. Roy Nelson

Den här matchen kan bli kvällens bästa – men också kvällens sämsta. Både Nelson och Overeem har en tendens att tappa energin i de senare ronderna, men i början av matchen bör vi se bra kickboxning från Overeem och vilda högersvingar från Nelson. Så blinka inte, för det här kan gå hur fort som helst.

Fullständigt matchkort

Anthony Pettis (c) vs. Rafael dos Anjos [a]
Carla Esparza (c) vs. Joanna Jędrzejczyk [b]
Johny Hendricks vs. Matt Brown
Roy Nelson vs. Alistair Overeem
Chris Cariaso vs. Henry Cejudo

Ross Pearson vs. Sam Stout
Elias Theodorou vs. Roger Narvaez
(157 lbs) Daron Cruickshank vs. Beneil Dariush
Jared Rosholt vs. Josh Copeland

Sergio Pettis vs. Ryan Benoit
Jake Lindsey vs. Joseph Duffy
Larissa Pacheco vs. Germaine de Randamie

Invägningshighlights

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer