Nyhet

Anthony Johnson mot Jon Jones bokad för UFC 187 i Maj

UFC 187 är ett av årets mest stjärnspäckade kort. Nu kommer även Alexander Gustafssons baneman att få sin titelchans den 23 maj.

Anthony Johnson fick ett helt land att tystna när han besegrade Alexander Gustafsson på Tele2Arena i januari. Många trodde och hoppades att mästarbältet skulle få chansen att glittra i gult och blått, men de hoppen grusades av mannen som nu kommer att få möta Jon Jones i Las Vegas.

Förutom Anthony Johnson mot Jon Jones så kommer en andra titelmatch mellan Chris Weidman och Vitor Belfort att äga rum under kvällen. Den här matchen skulle egentligen ha utspelat sig på UFC 184, men Chris Weidman blev skadad och Vitor Belfort vägrade att acceptera en annan motståndare. Därför kallas UFC 184 nu Rousey vs. Zingano, och 187 fick en till jättematch.

Sist men inte minst så återvänder sambomästaren från Ryssland, Khabib Nurmagomedov, för att möta världens förmodligen hårdast arbetande fighter: Donald ”Cowboy” Cerrone. Nurmagomedov är rankad som den andre bäste lättviktaren i världen, men har varit skadad sedan september 2014. Cowboy har uttryckt oro för att matchen mot Nurmagomedov ska bli tråkig, men att döma av ryssens tidigare prestationer i oktagonen så känns det inte som någon större risk.

Som om inte de ovanstående var nog så kommer även veteranen Andrei Arlovski att möta Travis Browne
och Joseph Benavidez att möta John Moraga. Såvida inte hela kortet skadar knät innan den 23 maj så ser det ut att bli en kväll som man absolut inte vill missa.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer