Nyhet

Hanna Sillén skördade två nya EM–medaljer

Den 25:e januari avslutades 2015 års European Open Jiu-Jitsu Championship. Sveriges Hanna Sillén kammade hem ett imponerande silver i den öppna viktklassen och ett guld i -69 kilo. Nu är det dock tomt i kalendern ett tag fram över.

Hon började sin kamsportskarriär inom sanshoun och figurerade länge i världstoppen. Efter ett drygt decennium pensionerade hon sanshoun och klev bland annat över till BJJ:n, där hon nu skördat flera internationella framgångar. Under förra veckan plockade hon hem två nya EM-medaljer till sin uppsättning och det i en helt ny bältesklass.

– Det var första gången jag körde master i den bruna bältesklassen och jag tävlade både i den öppna viktklassen och i -69 kilo. I den öppna gick jag tre matcher och förlorade finalen mot en tjej från England och i -69 var det bara jag och en portugisiska som tävlade, så där jag gick till final direkt. En final som jag också vann, berättar Sillén.

Då: 23 timmar träning i veckan

För ett par år sedan berättade Hanna i en intervju med Fighter att hon brukade lägga drygt 23 timmar i veckan på sin träning inför ett mästerskap. Idag ser livet lite annorlunda ut. Hon har blivit mamma och upplägget inför det här mästerskapet har därför fått se ut på ett annat sätt.

– Jag har fått träna när det funkat eftersom jag blivit förälder. Så det har inte kunnat bli så många träningstimmar som förut men det har ändå känts bra. I och med graviditeten så har jag tappat en hel del av min styrka men där den fallit bort har istället tekniken fått mer utrymme.

Tomt i tävlingskalendern

Efter hennes framgångar i Portugal, med dubbla EM-medaljer, så är kampsportskalendern hyffsat tom. Inga tävlingar och inga mästerskap finns inbokade inom den närmsta tiden. Först ska livet som pågår parallellt med idrotten struktureras.

– Nu när EM är över så ska dottern skolas in på dagis och då kanske dagarna blir lite friare, vem vet. Tyvärr kommer träningen att komma i andra hand ett tag eftersom familj och jobb är prio nummer ett. Min tanke är fortfarande att satsa, och det kommer ett VM både i juni och i september, men jag får se hur livet ser ut lite längre fram, avslutar Hanna.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer