Nyhet

Framgångsriks comeback för Johanna Hamberg!

Johanna Hamberg har satsat mot en comeback sedan i somras och i måndagskväll kom utdelningen – ett SM-guld i -55 kilo.

För drygt tre år sedan fattade hon ett beslut om att ta ett uppehåll från sporten. Ett uppehåll som sträckte sig fram tills i sensomras då hon åter igen provade sina kampsportsvingar under en gala i augusti. Under helgen gick hon sitt första SM på väldigt länge och nu verkar det som att tjejen från Köping Dynamix är tillbaka på allvar.

Övertygande matchresultat
Semifinalen vann hon med 14-0 och nästan lika övertygande besegrade hon sin finalmotståndare Frida Tullson med 9-2. Johanna som har två SM-silver sedan tidigare fick nu äntligen knipa den ädlaste av medaljer. Chansen att hon även bjuder på ett återtåg till landslaget verkar inte omöjlig…

EM är i juni, så vi får se vad landslagscoacherna säger, säger Johanna till Magazin24.

Foto: Nicklas Ettan Andersson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer