Nyhet

Dennis Siver öppnar upp inför McGregor vs. Siver i Boston

Inatt möter ”Irlands mest populäre person” den tyske kickboxaren Dennis Siver i en match som har stora konsekvenser för fjäderviktsdivisionen. Men först nu riktas en strimma av rampljuset mot tysken.

När Dennis Siver klev upp på vågen igår natt (svensk tid) för att väga in sig inför huvudmatchen på UFC Fight Night Boston såg han som vanligt blek och iskall ut. Den här gången kanske lite mer än vanligt. Upptakten till nattens match har nämligen fokuserat på att värma upp hypemaskinen som är Conor McGregor. Siver har varit närmast utstött, vilket till och med UFC själv har erkänt.

–Jag är den jag är. Jag är en fighter och inte en showman. Jag försöker fortfarande komma i kontakt med mina fans genom min fighting och inte mina ord, säger Dennis Siver i en av de få intervjuer han gett inför matchen.

Staden där Oktagonen har landat, Boston i Massachussets är kanske mest känd för svenskar från filmer som ”The Town” eller ”Good Will Hunting” som ger en råbarkad bild av staden och invånarna. Många har irländska rötter, och de står helt och fullt bakom Sivers Irländske motståndare. På invägningarna var Dennis Siver märkbart berörd av de respektlösa buropen från McGregors fans.

 

– Jag har ingen särskilt stor fanbase i Tyskland. Jag blir sällan igenkänd på gatan, säger Siver om MMA i sitt hemland.

Men även om tysken själv inte är intresserad av att snacka skit så har han berörts av att bli kallad nazist och dvärg på steroider av Conor McGregor. Det har resulterat i hårdare träning och en iskall ilska.

–Just nu så skulle det kännas bättre att mosa hans ansikte än att få en titelmatch.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer