Nyhet

Resultaten från nattens UFC 182

Då var det klart. David har mött Goliat, Jones mot Cormier. Och det tog fem ronder innan en vinnare kunde utlysas via domslut. 49-46, 49-46 och 49-46 blev de enhällliga domarsiffrorna för vinnaren.

Det tog alltså fem hela ronder för att skilja vinnare och förlorare åt i matchen mellan Jon Jones och Daniel Cormier. Matchen var förhållandevis jämn men trots Cormiers breda och meriterade brottarbakgrund så lyckades ändå Jones ta ner Cormier tre gånger. Två av nedtagningarna kom i den fjärde ronden då Cormier verkade påtagligt utmattad. I slutskedet av den femte och sista ronden blir Cormier riktigt frustrerad då Jones lyfter sina händer mot taket, likt en segergest, redan innan ronden ringt ut. Det hela resulterade i att ringdomaren, Herd Dean, separerade de båda efter att både slag och provocerande gester utdelats. Vinsten tilldömdes sen Jones.

Känslofylld presskonferens
Under presskonferensen fick Daniel Cormier frågan om han ansåg att matchen bedömts rättvist av domargruppen. En otroligt känslosam Cormier svarade:

– Jag vet inte hur man bedömer en match. Jag vet att jag förlorade.

Rivalitet verkade runnit av de båda männen i huvudmatchen och även Jones förhöll sig relativt ödmjukt till sin motståndare. Han hade denna gång lättare att separera kvällens idrottsliga prestation med deras personliga meningsskiljaktigheter.

– Jag tycker att han gjorde bra ifrån sig. Det var en rättvis match, en underhållande match. Som atlet – hur kan man inte respektera en sån kille? Men jag har sett has fighting så mycket att jag mer eller mindre lyckats absorbera vem han är. Jag är stolt över att säga att det här teamet är ”unbroken”.

He was’nt willing to engage
Donald ”Cowboy” Cerrone var också fylld av känslor när han frågades ut om sin vinst mot Myles Jury. Cerrone ville knappt att matchen skulle tillgodoräknas som en vinst. Detta efter att han klargjort att han inte tyckte att hans motfighter ville ge publiken en underhållande och spännande fight.

– Jag trodde att han skulle komma ut och visa ”Cowboy” i 15 minuter. Men var var fighten? Jag är upprörd.

Oavsett ”Cowboys” känslor så besegrade han Jury via ett enhälligt domslut.

Svensk förlust
Även Mats Nilsson, som gick match på underkortet, lyckades gå hela tiden ut. Trots en stabil insats där ett avslut var relativt nära i den tredje och sista ronden, så räckte det inte hela vägen fram, när han besegrades av ryssen Omari Akhmedov. Svensken som både bytt viktklass och gått för comeback fick alltså återvända hem med en förlust i bagaget.

Övriga resultat från UFC 182.

Jon Jones besegrade Daniel Cormier via enhälligt domslut.

Donald Cerrone besegrade Myles Jury via enhälligt domslut.

Brad Tavares besegrade Nate Marquardt via enhälligt domslut.

Kyoji Horiguchi besegrade Louis Gaudinot via enhälligt domslut.

Hector Lombard besegrade Josh Burkman via enhälligt domslut.

Paul Felder besegrade Danny Castillo via knockout.

Cody Garbrandt besegrade Marcus Brimage via TKO.

Shawn Jordan besegrade Jared Cannonier via knockout.

Evan Dunham besegrade Rodrigo Damm via enhälligt domslut.

Omari Akhmedov besegrade Mats Nilsson via enhälligt domslut.

Marion Reneaue besegrade Alexis Dufresne via enhälligt domslut.

ELIN BERGVIK ERIKSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer