Nyhet

UFC inleder samarbete med Reebok

I MMA-världen har det i dagarna tisslat och tasslats om att något stort har varit på gång – det har ryktats om att UFC ska införa en ”uniform” för deras atleter och att de sponsrade t-shirtarna proppfulla med varumärken ska bannlysas från oktagonen. Idag får vi lite klarhet i vad ryktena kan ha grundats i – nämligen att UFC inlett ett samarbete med Reebok.

I ett pressmeddelande får vi idag veta att världens största MMA-organisation och ett av de största varumärkena inom sportkläder – Reebok – har signat ett avtal om samarbete. Det innebär att Reebok hädanefter kommer att vara den officiella partnern när det kommer till de kläder som levereras till UFC och fighters inom organisationen.

Men samarbetet sträcker sig länge än bara de kläder som fighters och fans över hela världen ska klä sig i – samarbetet innefattar också välgörenhet, närmare bestämt organisationen Fight for Peace, vars syfte är att ge stöd och hjälp till unga i hela världen som är på väg in på en negativ bana i livet. Genom en kombination av kampsport, utbildning och personlig utveckling ska man hjälpa ungdomar som riskerar att hamna i våld och kriminalitet.

– Samarbetet är så mycket mer än ett licensavtal. Det är ett genuint samarbete mellan två otroligt bra varumärken som inte bara kommer att ge UFC ett nytt och spännande utseende, utan även kommer att använda märkenas globala räckvidd för att gynna unga människor världen över. Speciellt de ungdomar som är i riskzonen för att dras in i våld och kriminalitet, säger Matt O’Toole, VD för Reebok.

Reebok kommer också att ta fram ”Fight week gear” och ”Fight night kit” för alla deras atleter. Premiär för det hela planeras under International Fight Week i juli 2015.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer