Nyhet

Alexander Gustafsson: ”Jag vill att Jones ska vinna, det här är personligt”

Svenska titelhoppet vill fortfarande ha chansen att hämnas sin förlust mot Jon Jones.

Sveriges största MMA-stjärna har gång på gång hamnat avsides när det handlar om titelchansen i lätt-tungviktsdivisionen. Nu när han ska möta Anthony Johnson på Europas största kampsportsgala någonsin verkar svensken våga sig på att fundera över en ny titelchans igen.

–Jag tycker att Daniel Cormier är en jättebra atlet och person, så det skulle vara kul om han vann eftersom det hade mixat upp saker. Men samtidigt så är det här personligt, och jag vill att Jones ska vinna. Om jag ska ta bältet från någon så ska det vara Jones och inte DC, säger Gustafsson.

Gustafssons motståndare, Anthony Johnson, har dock en annan inställning.

–Jag vill att DC ska vinna, för att skaka upp divisionen. Men Jones är en ”beast” och han kommer att fortsätta göra det som krävs för att vinna, säger han.

Alexander Gustafsson möter Anthony Johnson på Tele 2 Arena den 24 Januari, och matchen kommer att ha stora konsekvenser för toppen i divisionen. Men trots allt så har Alexander Gustafsson inte fått det svart på vitt att vinnaren i Stockholm kommer att få en direkt chans på titeln.

– Jag hoppas det, såklart. Men ingen har sagt det rakt ut.

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer