Nyhet

UFC sponsrar Judo-mästerskap i England

Jätteorganisationen ser marknadsföringsmöjligheter när Ronda Rousey lyfter in nya utövare i Judon.

Ronda Rousey är en av UFCs mest populära fighters, och hennes judotekniker hör till MMA-världens mest spektakulära. Något ironiskt har därmed MMA-stjärnan bidragit till att ursprungskapsporten Judon växer i USA. USA Judo har redan ett avtal med UFC och deras logotype syns numera på mattan under matcher. Lance Nading, presidenten för USA Judo är positiv.

–Jag tror inte att det finns en enda judoutövare i USA som inte följer Ronda Rousey, säger han.

Nu verkar det alltså som att brittisk judo också vill sno åt sig lite av stjärnglansen. UFC kommer nämligen att vara huvudsponsor för brittiska öppna judomästerskapet 2015, och får därmed chansen att marknadsföra sig och sätta Judon som kampsport i rampljuset.

– Vi kommer att få rejält ökad exponering för brittisk Judo som enskild kampsport, och kommer att höja judons profil. Det kommer leda till att fler unga människor vill delta, uttalade sig Andrew Scoular på British Judo.

Joel Larsson

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer