Nyhet

Svenske Sirwan Kakai tävlade på FC 31 i helgen

Sirwan Kakai har haft både med- och motgångar i sin MMA-karriär hittills. Det har diskuterats om han har glaskäke, om han platsar bland de bästa och om hur långt han kan gå. Oavsett om han är svensk MMA:s framtid eller inte kan man inte undgå det faktum att han har talang, har gjort riktigt bra …

Sirwan Kakai har nyligen skrivit kontrakt med den amerikanska organisationen Titan Fighting Championship. I helgen gjorde han sin debut i organisationen – och vann mot den obesegrad fightern Joe Barajas i tredje ronden. Kakai blev tidigt pressad i matchen och tycktes ha lite svårt att hänga med i Barajas tempo, men allt eftersom matchen fortgick tycktes Kakai hitta hem. Tunga och snabba lowkicks uppblandat med varierade kombinationer tvingade Kakais motståndare att ta matchen till marken. Men Kakai var med på det, kapitaliserade på Barajas nedtagningsförsök och avslutade istället matchen på en armtriangel.

Denna seger var Kakais andra raka och Kakai vill fortsätta på den banan. Enligt honom själv ger kontraktet med Titan Fighting Championship honom en bra möjlighet att tävla mycket aktivt. Förhoppningsvis får vi se Kakai ta sin tredje raka seger redan innan årsslutet!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer