Nyhet

Anderson Silva är här för att stanna

”The Spider” är tillbaka i UFC med ett långt kontrakt. Men kommer han att vara samma fighter när det blir comeback i Januari?

En av världens bästa fighters är på väg tillbaka efter två knäckande förluster mot mellanviktsmästaren Chris Weidman, och det ser ut som att han kommer att stanna kvar i oktagonen under en lång tid framöver.

Den 39-årige brasilianske fightern har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med UFC som förlänger hans förr planerade åtta matcher till femton. De senaste åren har Silva legat på ett snitt av två matcher om året, och det skulle betyda att Anderson potentiellt kan stanna kvar i sporten i ungefär sju år till.

– För att göra Dana White galen skrev jag på för femton matcher till. Och för att göra min familj galen dessutom, säger Anderson Silva.

”The Spiders” första match på sitt nya kontrakt kommer att vara mot Nick Diaz på UFC 183 den 31 Januari. Det blir hans första fight sedan den dramatiska matchen mot Chris Weidman i december 2013 där Silva bröt sitt skenben när han blockerade en spark. Matchen mot Diaz, som också gör comeback efter ett längre uppehåll, kommer att bli ett intressant prov på båda fighters förmåga att återhämta sig. En efter en förkrossande förlust, och en efter ett självvalt uppehåll.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer