Nyhet

Uppdatering inför UFC 179 – matchkortet, invägningsvideon med mera

Inatt går UFC 179 i Rio de Janeiro, Brasilien. På huvudkortet finns ett titelmöte mellan Jose Aldo och Chad Mendes, och en lätt-tungviktsmatch mellan Phil Davis och Glover Teixera.

I helgen möter fjäderviktsmästern Jose Aldo utmanaren Chad Mendes för andra gången i Rio De Janeiro. I den första matchen knockade mästaren utmanaren med ett knä i första ronden. Det var 2012. Nu är Jose Aldo den siste brasilianske UFC-mästaren, och Chad Mendes har vunnit fem matcher sedan hans förra chans på Aldo. Mendes kommer dessutom från samma klubb som T.J Dillashaw, mannen som knep kronan från Renan Barao. Så vilken klubb kommer bältet att gå till den här gången, Nova Uniao eller Team Alpha Male?

I co-main eventet ser vi Alexander Gustafssons förre motståndare och nu träningskompis Phil Davis möta Glover Teixeira. Det är en viktig match för båda tävlande, eftersom deras senaste matcher utgjordes av ganska oinspirerande förluster.

Amerikanen Scott Jorgensen klarade inte av viktgränsen och kommer därmed att få böta 20 % av sin lön till Wilson Reis. Fabrício Camões och Tony Martin klarade inte heller av vikten, men eftersom de möter varandra så går matchen under catchweight istället, och de slipper böta.

Kl 01.00 startar det preliminära kortet och klockan 04.00 sätter huvudkortet igång.

Invägningsvideo

Matchkort:

Huvudkort

José Aldo vs. Chad Mendes

Glover Teixeira vs. Phil Davis

Fábio Maldonado vs. Hans Stringer

Darren Elkins vs. Lucas Martins

Carlos Diego Ferreira vs. Beneil Dariush

Fox Sports 1 Prelims

William Macario vs. Neil Magny

Yan Cabral vs. Naoyuki Kotani

Scott Jorgensen vs. Wilson Reis

Felipe Arantes vs. Andre Fili

Fight Pass

Gilbert Burns vs. Christos Giagos

Fabrício Camões vs. Tony Martin

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer