Nyhet

UFC annonserar kritiserad match i Stockholm – trots att den inte är sanktionerad

Svenska MMA-förbundet: ”De medier som rapporterat att matchningen mellan Siver och Lapilus är godkänd har fel.”

Den redan skadedrabbade UFC-galan i Stockholm nästa helg har stött på nya problem. UFC akutsignade nämligen i veckan den franske fightern Taylor Lapilus för att möta topp-tio fightern Dennis Siver. Tyskens ursprungliga motståndare tvingades att dra sig ur matchen på grund av skada.

Bytet av motståndare annonserades av UFC redan den 24 september, men matchen är alltså fortfarande inte sanktionerad av SMMAF. Med andra ord är matchen i nuläget inte laglig i Sverige.

– För professionella matcher tar de här processerna vanligtvis flera veckor, men i sådana här fall försöker vi alltid ta tag i förfrågningarna så snabbt som möjligt. Vi har bett om extra skriftlig information från UFC för att få processen att gå snabbare.

Matchningen mellan Siver och Lapilus har fått vidsträckt kritik för att vara en grov missmatchning. Taylor Lapilus är en långt mindre erfaren MMA-fighter än sin potentiella motståndare, med ett record på 8-1 mot Sivers 21-9-1. Dessutom är de regler som nykomlingens matcher gått under i Frankrike mer förlåtande än UFCs regler.

– Vi är väl medvetna om situationen, och så snart som vi har all information ska vi ta ett beslut. Vi vill föra fram och promota MMA medan samtidigt som vi följer svenska lagar och regler gällande MMA, säger SMMAF.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer