Nyhet

The Ultimate Fighter S20E03

Förra veckan tog Joanne Calderwood hem segern i sin match mot Emily Kagan, och den här veckan var det dags för Jessica Penne och Lisa Ellis att mötas i buren. Kan Team Pettis behålla sin vinstvåg, eller är det tredje gången gillt som gäller för Team Melendez?

Avsnittet kan du se på TV4 Play genom att klicka här.

Avsnittet inleds abrupt med att Dana White tar iväg Bec Rawlings för att ge henne beskedet om att hennes styvfar har gått bort. Rawlings blir så klart väldigt berörd och berättar om hur hon hade hoppats att hennes styvfar som var sjuk i Parkinsons skulle få möjligheten att se henne göra sin debut i UFC.

Vi får sedan se en kort återgivelse av den tidigare matchen mellan Penne och Ellis, som har mötts förr i Invicta FC. Det är alltså en rematch det handlar om i det här avsnittet, och Ellis är sugen på att få revanch för sin förlust. Och för Ellis är det dessutom den första matchen hon går sedan förlusten mot Penne, eftersom hon kort efter matchen blev med barn och därför tog ett uppehåll i fightingen.

Förberedelserna inför den här matchen blir ganska teknisk och taktisk för båda fighters, vilket är förståeligt då de har mötts innan och har erfarenhet av varandra, och båda coacherna använder deras tidigare match mycket som underlag i förberedelserna för att täppa igen hål och stärka svagheter.

Det är ändå ingen som är en självklar vinnare när matchen drar igång, Penne har bättre reach och har vunnit tidigare men vad som helst kan hända här.

Rond 1

Matchen börjar ganska avvaktande stående där båda känner på varandra med boxningen, men efter mindre än en minut så går Ellis på nedtagning, men Penne sprawlar hårt och lyckas hålla sig stående och ta clinch mot burväggen. Penne landar några hårda knän i huvudet på Ellis mot burväggen, och Ellis försöker vända med ett höftkast som snabbt kontras av Penne. Ellis försöker sig återigen på ett höftkast men hamnar i stället underst på backen, med Penne över sig i halvguard. Hon lyckas hålla sin position en stund innan Ellis explosivt sveper henne. Efter en scramble får Penne rygg på Ellis, och Ellis försöker skaka av henne från ryggen då Penne sitter högt upp men hon lyckas inte komma ur den dåliga positionen. Penne går på en Rear Naked Choke som snabbt sitter, och matchen är över.

Det är alltså en tredje rak vinst för Team Pettis, som kort därefter tillkännager vilken nästa match kommer att bli. Nästa vecka möts Carla Esparaza och Angela Hill, vilka alltså är den som är högst vs lägst rankad i tävlingen. Carla är en solklar favorit inför nästa vecka, och Angela har en rejäl biff att tugga i sig.

Reflektioner

Penne gick in ödmjuk i fighten och lyckades dominera totalt, det var en övertygande vinst. Något som också påpekades i programmet är att Ellis var distraherad av sin saknad till familjen, och det är något som i allra högsta grad kan påverka en utövare och dennes förmåga att prestera på topp. Penne går vidare till kvartsfinal och nästa vecka får vi verkligen se fram emot en spännande match.

Det är också tydligt att den här säsongen genomgått en rebranding, det är inte längre hård metall i introt, det är inga uppumpade coacher som kastar skit på varandra och det kivande som finns mellan lagen är sådant man alltid kan vänta sig när ett stort gäng människor i en tävling ska bo tillsammans.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer