Nyhet

Utmaningen : ”Jag tänker pensionera Ronda Rousey, precis som jag gjorde med Gina Carano”

Cris Cyborg beredd gå långt för chansen att bevisa att hon är bäst i världen.

UFC-mästaren Ronda Rousey var nyligen i Brasilien för att göra en mediaturné. I samma land återfinns även hennes största rival, nämligen den brasilianska fightern Cris Cyborg. De båda har länge utbytt förolämpningar och utmaningar, och nu senast röt Cyborg till ordentligt.

På ”Inside MMA” gav Cyborg ett långt uttalande där hon bland annat anklagar Ronda Rousey för att försöka smita undan en eventuell match samt lovar att hon ska pensionera ”Rowdy” så fort hon får chansen.

–Jag tänker pensionera dig precis som jag gjorde med Gina Carano. Mitt team har anlitat en läkare för att jag ska kunna gå ner till 135 pounds, säger Cyborg.

Just vikten har varit ett hinder på vägen till ett möte mellan de två kvinnorna. Cyborg fightas på 145 pounds, medan Ronda Rousey har en maxvikt på 135 pounds i UFC’s Bantamviktsdivision. Förutom det har Ronda Rousey anklagat Cyborg för doping, och kallar henne frekvent för ”Guyborg”.

– Låt dem testa mig varje vecka om du vill, så har du ingen ursäkt efter att jag spöat dig. Jag kommer att gå tre matcher på 135 pounds. Först för att vinna Invicta-bältet, sedan för att spöa dig, och sedan för att spöa dig en gång till så att ingen kan skylla på tur första gången, fortsatte Cyborg till Inside MMA.

Än så länge har inte Ronda Rousey kommenterat på Cyborgs utmaning.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer