Nyhet

Wanderlei Silva kommer aldrig att fightas igen

’The Axe Murderer’ går i pension, riktar hård kritik mot UFC i video: ”De försökte vända mina fans emot mig”.

Wanderlei Silva är inte arg. Han är bara besviken. I ett videoklipp på youtube ventilerar stjärnan nämligen sin frustration över UFC, organisationen som varit hans arena under större delen av karriären. I ett chockartat besked säger brasilianaren dessutom att den karriären nu är över, eftersom UFC inte respekterar sina atleter.

–De försökte vända mina fans mot mig. Mina fans, de som har följt mig i över 20 år. Innan UFC ens fanns fightades jag i Brasilien. Jag har fightats utan handskar och hjälpte till att bygga den här sporten. Allt som du ser idag har jag hjälpt till att bygga med min svett och mitt blod, säger den brasilianske fightern i videon.

Det senaste vi hörde från Wanderlei Silva var en invecklad historia där den brasilianske fightern anklagades för att försöka undkomma ett möte med sin rival från tv-serien The Ultimate Fighter, Chael Sonnen. Matchen rann ut i sanden och sedan dess har Chael Sonnen blivit släppt från UFC.

Frågan är vad som kommer att hända med Wanderlei Silva härnäst. Han har redan ett företag som gör bland annat MMA-utrustning i sitt namn, och i videon lovar han något kryptiskt att ”det här inte är ett adjö”. Men exakt vad det innebär får framtiden utröna.

Se videon här nedan.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer