Kända kampsportare gör Ice Bucket Challenge

Du har säkert sett klipp på både mer eller mindre kända personer som häller en bytta med isvatten över sig samt utmanar andra att göra detsamma i korta klipp på nätet. Det kallas för ALS Ice Bucket Challenge och är en kampanj för att uppmärksamma och samla in pengar till ALS Association. Flera kända profiler inom kampsport har gett sig på detta.

I korta drag går utmaningen ut på följande: häll en bytta med isvatten över dig eller donera pengar till ALS Association, och utmana minst tre andra att göra samma sak. Eller gör båda delarna, vilket blir dubbelt så bra eftersom man både får ge till välgörenhet samt roa andra människor med videoklipp på spektaklet. Här följer några av de stora profiler inom kampsport som gett sig på ALS Ice Bucket Challenge, med både mer eller mindre lyckat resultat.

Dana White

Ronda Rousey

Frankie Edgar

Chris Weidman

George St Pierre

Och sist men inte minst, vår egen Alexander Gustafsson!