Nyhet

Khabib Nurmagomedov anser att alkohol och kvinnor gör fighters veka

UFC fightern i lightweight, Khabib Nurmagomedov, är obesegrad så här långt i UFC. Han anser att man som idrottare behöver fokusera på träning, och inte lägga någon tid eller fokus på kvinnor, alkohol eller fester.

Nurmagomedov (22-0 MMA, 6-0 UFC) är muslim och född i Dagestan som är en delrepublik i Ryssland belägen i norra Kaukasien, väster om Kaspiska havet. Han förklara sitt förhållningssätt till livet, sin träning och fighting så här:

Det finns fighters i USA som kan dricka på fredagar och lördagar. Efter en gala såg jag det med egna ögon – 80% av dem var redan berusade. Inte mästarna men de som ligger i mitten, killar med en vinst, två förluster. Ett par gånger har de bjudit med mig till nattklubbar. Jag sade åt dem att jag är muslim och då sade de ”kom igen, vi känner två muslimer och de går med oss på nattklubb hela tiden.”. Jag har försökt förklara för dem att muslimer inte är idealistiska men att Islam är. Alkohol och kvinnor står i vägen för en idrottare, det skämmer bort honom och gör honom vek.

Vidare pratade Nurmagomedov om att han är obesegrad även på gatan.

Mitt fightrecord på gatan är minst 22-0. Men det tillhör det förflutna. Jag har inte haft en dispyt på omkring tre år. För att vara ärlig så har vi ofta dispyter i min hemstad. På gatan slogs jag mot idrottare som hade bra självförtroende, vi har alla möjliga typer av idrottare där. Fristilsbrottare, judokillar, boxare, seriösa idrottare, tungviktare, roliga killar – jag slogs mot olika typer av personer. Matcherna var både stående och på marken. Jag gjorde olika typer av strypningar och submissions. Det kunde gå till så här, jag ströp ut en kille så att han somnade, jag såg till att han vaknade och mådde bra och sedan gick vi åt skilda håll. När du är ung förstår du inte att någon kan bli skadad. Samtidigt var jag inte alls så farlig för fem år sedan som jag är nu.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer