Nyhet

Boxning: Diego Chaves förlorade mot Brandon Rios på diskvalificering

Publiken på trendiga Chelsea Ballroom på Cosmopolitan i Las Vegas förväntade sig ett krig mellan mexikan-amerikanen Brandon Rios och argentinaren och knockout artisten Diego Chaves. Det blev ett krig, men det slutade med att Chaves diskvalificerades.

Matchen inleddes och Chaves (23-2, 19 KOs) boxades ursinnigt och hans bombnedslag till slag kom från alla möjliga och omöjliga vinklar. Rios (32-2-1, 22 KOs) dämpade Chaves på e kortare distans och sluggade loss därifrån. I varje rond satte båda tunga träffar på varandra, på kroppen såväl som i huvudet. Båda var skakade stundtals men det blev ingen nedslagning och ingen såg ut att få övertaget.

Publiken bjöds på en hejdundrande sluggfest men matchen blev också ful och domaren Vic Drakulich var särskilt på Chaves. Första tillfället Chaves fick poängavdrag var i tredje ronden när Drakulich grälade på Chaves för upprepad fasthållning. Matchen fortsatte och det gjorde även Chaves fasthållningar. I femte ronden lackade Rios på Chaves ständiga fasthållningar och slängde ner Chaves i canvasen från clinch. Rios fick poängavdrag.

I åttonde ronden fick Chaves ytterligare poängavdrag för fasthållning. Publiken buade åt domaren men Chaves slutade å andra sidan inte med sina otyg. I nionde ronden började Rios ändå få ett visst övertag, han pressade Chaves som fick backa och vika sig något. När de hamnade i clinch såg Chaves ingen annan utväg än att hålla i Rios huvud och samtidigt slå honom. Drakulich hade sett tillräckligt och diskvalificerade Chaves där och då, 1,26 in i rond 9.

Rios jagade efter Chaves efter att matchen stoppats men lyckligtvis kunde ett slagsmål avstyras. Enligt scorecarden låg Chaves trots allt före i poäng när matchen stoppades. Tråkigt avslut på en potentiellt grym match.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer