Nyhet

Chris Weidmans coach Ray Longo är inte bekväm med matchen mot Vitor Belfort på UFC 181

Även om Vitor Belfort har en villkorlig licens som gör det möjligt för honom att fightas på UFC 181 och han sannolikt kommer bli noggrant testad fram till dess så känner inte Ray Longo, Chris Weidmans coach, sig riktigt bekväm med att de ska mötas.

Ray Longo:

Jag är definitivt inte bekväm. Jag bara hoppas att killen klara dopingtesterna. Jag hoppas han skärper sig och gör det han ska och är ett föredöme för sina barn. Istället för att bara prata om det så hoppas jag att han också gör det. Gör dopingtesterna, klara dem, så kan vi fightas sedan.

Belfort har varit en kontroversiell figur det senaste året på grund av sitt väldokumenterade användande av TRT (testosterone-replacement-therapy). Behandlingen förbjöds plötsligt i Nevada tidigare i år vilket ledde till att flera fighters, däribland Belfort, fick problem.

Weidman (12-0 MMA, 8-0 UFC) och Belfort (24-10 MMA, 13-6 UFC) skull egentligen mötts redan på UFC 173 i maj i år men då Belfort ertappades med för höga testosteronnivåer i ett slumpmässigt dopingtest i februari så gick matchen till Lyoto Machida istället.

Det har debatterats vilken effekt den numera förbjudna TRT-behandlingen har. I Belforts fall sammanföll behandlingen oavsett med hans tre raka vinster – mot Dan Henderson, Luke Rockhold och Michael Bisping.

Flera fighters har ertappats med användning av TRT men det som skiljer Belfort från en del av dem är att det inte är första gången han åkt dit för doping. Belfort testades positiv med Anabola Steroider efter en match i PRIDE 2006. Det är ett faktum som oroar Longo:

Tittar man historiskt så kan man inte vara säker på att killen kommer klara dopingtestet. Jag bara hoppas att han gör det rätta.

Vi kommer förbereda oss för TRT-versionen av Vitor Belfort. Vi kommer förbereda oss för den bästa Vitor Belfort. Weidman älskar att testa sig själv. Han kommer slå Belfort med steroider eller Belfort utan steroider – det spelar ingen roll. Vi vill att det ska vara rättvist och vi vill ha den bästa Belfort vi kan få.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer