Nyhet

Tina Lähdemäki vill gå på UFC Stockholm mot Juliana Lima eller Paige Vanzant

Tina Lähdemäki må ha förlorat sin UFC debut men hon känner att hon har mycket mer att ge och hon vill gärna visa det i Stockholm i oktober på UFC Fight Night 53.

Lähdemäki (5-1 MMA, 0-1 UFC) skrev historia när hon som första kvinnliga skandinav gick match i UFC och dessutom var hon och Claudia Gadelha (12-0 MMA, 1-0 UFC) den första strawweight matchningen i UFCs historia.

Gadelha var favorit inför matchen men Lähdemäki överraskade och gjorde bättre ifrån sig än många hade förväntat sig. Lähdemäki klarade sig igenom alla tre ronder men förlorade på poäng i slutändan.

Nu vill Lähdemäki visa att hon är värd sin plats i UFC och att hon har mycket kvar att ge.

”Jag hoppas, bönar och ber, och gör allt jag kan för att jag ska få gå på fightcardet i Stockholm. Jag tränar redan hårt så blir det av i Stockholm är jag redo. Att få gå på det fightcardet vore en andra chans för mig att visa vad jag går för och vinna. Jag vill fightas hårdare än jag gjorde senast, jag vill prestera bättre och jag vill så gärna vinna.”

Även om Lähdemäki inte vann sin debut mot Gadelha så är hon fortfarande nöjd med en del och framförallt hur det kändes inför matchen.

”Jag tycker att jag fightades bra men det är klart att jag är besviken över att jag förlorade då jag inte tycker att Gadelha är oslagbar. Jag kunde ha vunnit men den kvällen var hon bättre. Men, med tanke på att ingen visste vem jag var och trodde att jag var en nolla från ett land stort som en jordnöt så kunde jag ändå imponera på dem med min fighting. Men jag har mycket mer kvar att visa och nästa gång kommer jag vara bättre. Även om det är tråkigt så lär man sig mer av förluster än av sina vinster”

”Jag har aldrig känt mig så avslappnad och självsäker när jag gått in för match som jag gjorde i Atlantic City. Det var min största match och min största möjlighet hittills att få visa för alla vad jag kan. Men jag kände fortfarande ingen press. Jag kände mig bra och redo. Missförstå mig inte, jag hade fortfarande stunder av rädsla att misslyckas eller förlora. De stunderna inför match när du blir så nervös att pulsen ökar och du blir svettig i handflatorna. Jag hade sådana stunder men då tog jag bara djupa andetag och intalade mig själv att jag är bra nog att gå och vinna matchen.”

Om tänkbar motståndare för nästa match säger Lähdemäki:

”Jag är redo att möta vem som helst som UFC tycker passar. Men nu när Juiana Lima också förlorade så varför inte möta henne. Jag har hört att Paige Vanzant signat med UFC så jag skulle gärna välkomna henne också.”

”Att fightas i Sverige skulle innebära att mina fans skulle vara på plats och de skulle stötta mig fram till en vinst. Finländare älskar MMA och genom att gå på fightcardet skulle jag ge dem något de önskar. Jag skulle vara mer aggressiv, jag skulle vara mer bestämd och jag skulle bjuda på en show. Jag har redan bevisat att jag aldrig ger upp oavsett vad som händer så jag kan lova att när jag går in i buren blir det krig.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer