Junior dos Santos hoppas vara tillbaka i november och medger brister i sitt game

Junior ”Cigano” Dos Santos (16-3 MMA, 10-2 UFC) gick senast match i oktober 2013. Han gick då mot Cain Velasquez för andra gången i karriären och förlorade ännu en gång. Dos Santos enda förluster i UFC har kommit mot Velasquez.

Dos Santos skulle egentligen gått match i maj mot Stipe Miocic (12-1 MMA, 6-1 UFC) på TUF Brazil 3 Finalen, men Dos Santos var tvungen att dra sig ur på grund av en bruten hand.

”Jag såg det som en möjlighet att gå nu i Rio i oktober. Men mina coacher tycker att det är för tidigt då jag inte tränar riktigt hårt än och jag behöver återanpassa mig till tuff träning innan jag kan köra igång ett träningscamp för match. Oktober blir för tidigt.”

Om sina skador:

”Det var en liten skada. Man har alltid småskador under träningscamperna, man ignorerar dem och fortsätter träna. När jag tvingades sluta träna på grund av min brutna hand så kände jag att jag också hade ont i ett knä. Det gjordes undersökningar men de hittade inget så mina läkare rådde mig att köra rehab-träning.”

”Jag fick så småningom tillåtelse att så sakta återvända till träning för att se hur det kändes och jag kommer att boka min nästa match när jag känner mig 100% redo. Jag pratade med Joe Silva och förklarade läget för honom och jag tror att jag är tillbaka igen i november.”

Dos Santos är känd för sin boxning och KO-förmåga men det är ingen hemlighet att han har vissa problem med brottare, vilket också har synts i hans två matcher mot Cain Velasquez. Dos Santos medger vissa brister i sitt game och hur han ser på en match mot Stipe Miocic:

”Miocic gör ett bra jobb och han har flera bra vinster bakom sig. Jag var fokuserad på att möta honom tidigare, jag har tränat för att möta honom, så jag tror det skulle vara en grym match för mig. Det skulle dessutom vara en snygg match för fansen att se.”

”Jag behöver bli en mer komplett fighter för att kunna bli mästare igen. Jag begav mig till Rio de Janeiro för att uppnå det och jag är på rätt väg. En match mellan mig och Miocic vore mycket intressant då han är brottare med bra stående game. Han skulle vara en bra utmaning för mig och vice versa.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer