Nyhet

Är verkligen Daniel Cormiers knä redo för en titelmatch?

Daniel Cormier, som nyligen fick hoppa in för skadade Alexander Gustafsson, känner sig som en ny man när han nu har fått chansen att utmana Jon Jones om UFCs light heavyweight titel.

Även om det varit snack om knäskador som skulle kräva operation för Cormier (15-0 MMA, 4-0 UFC) så säger han nu att han är 100 % redo att möta Jones (20-1 MMA, 14-1 UFC)

“Jag skulle ha träffat läkaren förrra onsdagen för att diskutera ett datum vi kunde göra operationen eller hur vi annars skulle gå vidare. Jag hade tänkt säga till honom att nu när min LCL är bättre så känner jag inte att en operation är nödvändig. Kanske vi kan göra något annat, någon alternativ behandling. Men jag gick inte dit eftersom jag var på galan i Los Angeles. Tack gode gud att jag inte gick dit. Jag vill inte göra operationen. Tänk om det var det han hade rått mig till? Läkare vill alltid ta det säkra före det osäkra.”

Efter att Cormier drog ut Dan Henderson i maj så sköt han en eventuell knäoperation på framtiden då det var snack om att han efter den vinsten eventuellt skulle få chansen på titelmatch mot Jon Jones.

Men när Jones gick med på en re-match mot ”The Mauler” så försvann de planerna och Cormier bestämde sig för att operera knät och få det fixat.

Men som de flesta vet ändrades planerna när Gustafsson skadade menisken och så fick Cormier chansen trots allt

Man kan tänka sig att Jones kommer sätta en och annan spark på Cormier men Cormier som står med vänster fot fram i sin fightstance bör kunna skydda sitt högra skadade knä något, förutom när han själv eventuellt går på nedtagning. Cormier är en stark brottare och kunde dominera Henderson på mattan så hans skadade knä verkar inte hämma honom särskilt ändå?

Cormier:

”Om jag är redo? Jag är 100 % procent redo och när jag går in i buren kommer ni att se det.”

Cormier står inför en tuff utmaning. Det är åttonde gången som Jones försvarar sitt bälte när han möter Cormier. Ingen har hittills lyckats komma runt eller igenom Jones räckvidd och oförutsägbara striking och grappling.

Men Cormier vad han vill:

”Jag vill stoppa honom, och om jag inte avslutar honom så vill jag dominera på ett sätt så att ingen tänker ”kanske han (Jones) hade en dålig dag” eller ”Jon Jones är nog ändå den bästa fightern i världen pound-for-pound”. Jag vill att folk ska säga ”Han (Jones) är bra men vi vet att det finns en fighter i viktklassen som är bättre.”

Titelmatchen Cormier vs Jones kommer att gå av stapeln på UFC 178 den 27 september i Las Vegas.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer