Nick Diaz skriver på för UFC – match mot Anderson Silva härnäst?

Nick Diaz är tillbaka från sin självvalda exil. Den forne Strikeforcemästaren och titelutmanaren i UFCs welterweight har förlängt sitt avtal med UFC och ser nu gärna en match mot Anderson Silva i sin comeback. Men Dana White ser inte den matchen som aktuell, just nu i alla fall.

30-årige Diaz (26-9-1 MMA, 7-6 UFC) har förlorat sina två senaste UFC-matcher som var mot Carlos Condit respektive Georges ”GSP” St. Pierre. Matchen mot ”GSP” var en av 2013 års storsäljare, Diaz fick en gigantisk lönecheck och därefter valde han helt enkelt att avvakta tills nästa sådant tillfälle skulle infinna sig och drog sig tillbaka. Dana White har erbjudit Diaz flera matcher (bland annat mot Carlos Condit och Hector Lombard) under året som gått men Diaz har tackat nej till alla.

Men nu verkar det ha lossnat och Diax har skrivit på ett avtal för ytterligare tre matcher och han vill gärna gå den första i början på nästa år. Diaz:

”Jag skulle gärna vilja möta Anderson Silva. Det skulle vara en grym match för fansen då Silva har samma fighting stil som jag.”

Om tiden borta från tävling säger Diaz:

”Jag har sett till att hålla formen, jag har sprungit mycket. Det har varit skönt och bra att vara ledig så här länge.”

”Det har varit en tuff tid men folk beter sig som om jag inte har gjort något. Jag har fått saker gjort. Bara för att jag inte blir boxad på dag ut och dag in så betyder inte det att jag inte är fokuserad på det jag håller på med.

Om tidpunkten för comeback:

”Nästa år antar jag men egentligen när som helst. Jag kan fightas imorgon, ikväll. Man gör det man måste göra. Idag har jag rett ut grejer med Dana White och Lorenzo (Fertitta).”

Enligt källor nära Anderson Silva (33-6 MMA, 16-2 UFC) så är Nick Diaz även Silvas första val när han återvänder till UFC. Silva skulle gärna ta matchen mot Diaz under Super Bowl helgen 2015.

Silva återhämtar sig efter sin ruskiga benfraktur han ådrog sig i matchen mot Chris Weidman på UFC 168. Silva har också planerat att återvända till UFC-buren i början på nästa år och hans team har uttryckt intresse av att möta Diaz. Silvas manager, Ed Soares:

”Det skulle vara en av de största matcherna du kan få till. Allt är där. Vem Anderson än fightas mot i sin comeback så kommer det bli stort. Nu så lägger du till Nick som fansen älskar och som dessutom varit borta ett tag. Om man tänker på hur deras fightingstilar matchar så förstår man att det skulle bli en av MMAns största matcher.”

Men i dagsläget verkar en match mellan Diaz och Silva inte stå på UFC agenda. White har på Twitter meddelat att en match dem emellan inte är aktuell, än i alla fall.

Med Nick Diaz kontrakt förnyat så har det däremot inte kommit några nyheter om hur det blir med Nate Diaz, lillebrors, kontrakt. Diaz den yngre är missnöjd med avtalen i sitt nuvarande kontrakt med UFC.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer