Dennis Bermudez om Clay Guida: ”Hans bästa dagar är bakom honom”

Dennis Bermudez har vunnit sina sex senaste matcher och är nu rankad bland de 12 bästa i UFCs featherweight. Hans nästa match blir mot Clay Guida på UFC on FOX 12 nu på lördag. Det blir första gången som Bermudez möter en topp-tio rankad fighter. Men Bermudez hade väntat sig lite mer.

Bermudez:

”Vi siktade in oss på någon lite mer, i toppen, så att säga. Jag tycker att Clay Guidas bästa dagar ligger bakom honom.”

Guida är för närvarande rankad som nummer sju i UFCs featherweight. Men den placeringen är baserad mycket på vad Guida åstadkom i lightweight och inte så mycket på vad han har presterat i sin nya viktklass.

Guida vann sin senaste match dock, mot Tatsuya Kawajiri, i april i år och den gav honom också en bonus. Men, Bermudez var ändå inte imponerad:

”(Guida) gjorde vad som krävdes för att vinna. Enligt min åsikt så var prestationen inte värd en bonus, men han gjorde vad han behövde för att vinna”

Om Bermudez gör bra ifrån sig och vinner på lördag så kan det ge honom en skjuts fram i karrären. Bermudez tycker själv att det varit frustrerande stundtals men en långsam resa framåt i karriären men det har också sina fördelar. Till exempel kan en maklig men stabil resa uppåt i rankingen generera mental styrka och trygghet. Bermudez tänker låta sina prestationer i buren tala för sig själv utan att hypa á la Conor McGregor:

”Jag tycker det är roligt och ganska intressant. Killen (McGregor) är definitivt en karaktär och det ger jag honom. Jag har gått sju matcher i UFC nu men McGregor har typ fyra gånger så många fans som jag. Jag vet inte, sättet hans fans, eller han själv marknadsför sig är ganska galet. De är väldigt frispråkiga. Du vet, jag är inte den typen av kille.”

”Det är okej, för när det händer, när jag är mästare, kommer folk säga att ”wow, han har verkligen gått den långa vägen”. Jag bara vet att om jag fortsätter att vinna så kommer bra saker att hända och min tid kommer.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer