Nyhet

Gunnar Nelson nöjd med sitt camp och planerar inte flytt till USA

UFC Fight Night Dublin kommer visa på vilken styrka och kompetens Straight Blast Gym Ireland och Mjolnir Iceland Gym besitter när Gunnar Nelson, Conor MCGregor med flera från det teamet går loss i buren.

SBG Ireland och Mjolnir Gym har ett nära samarbete. I juni åkte ett crew från Dublin till Reykjavik Island för att träna. Från och med början på juli var det vice versa när campet för Nelson, McGregor & Co. fortsatte på Irland.

Större delen av campet har ”Gunni” Nelson kört tillsammans med Conor McGregor, Cathal Pendred och Paddy Holohan – tre talanger från SBG Ireland som alla går match på UFC Fight Night Dublin på lördag inför sin hemmapublik.

Haraldur Nelson, pappa till Gunnar:

“Gunni kom (till Island) den 2 juli. John (Kavanagh), Conor och Cathal har varit här hela juni. Det var ett dussin killar och sedan kom även Karl (Tanswell från SBG Manchester) med Matt Inman och Martin Stapleton. Allt som allt hade vi tjugo killar här. En del stannade hela juni och en del var här lite kortare perioder. Vi hade ett grymt camp här på Island och så avslutade vi det hela i Dublin. Det har varit ett jättebra camp inför den här matchen.”

Matchen på lördag blir den fjärde UFC-matchen för Nelsons del som är 3-0 i UFC. Han möter Zak Cummings som också har raka vinster med sig i bagaget, fyra för att vara exakt.

De senaste åren har trenden varit att europeiska fighters flyttat till USA när deras karriärer tagit fart. Michael Bisping till exempel, bor i Los Angelse nu för tiden. Dan Hardy spenderade flera år i Las Vegas och Ross Pearson har kört med Team Alliance i San Diego.

Enligt Haraldur så kommer lördag natt bli ett sätt för Mjolnir och SBG Ireland fighters att visa att vad dem anbelangar så har de världsklass träning precis där de är, hemma, på Irland och Island.

”Jag tycker att John Kavanagh är världens bästa MMA-coach. Jag ser ingen anledning för oss att flytta till USA för träning. När vi har de här killarna – John och hans team – behövs det inte. Vi åker till USA om vi känner för det, men bara för att vi vill, inte för att vi behöver det.”

Nelson var från börjad bokad att möta Ryan LaFlare men en skada satte stopp för LaFlare och Cummings tog hans plats. Bytet av motståndare ändrade inte mycket i Nelsons förberedelser enligt pappa Haraldur:

”Gunnar tränar inte för specifika motståndare, han tränar för att själv bli bättre hela tiden. Alla John Kavanaghs killar gör det. Vi fokuserar inte på våra motståndare, eftersom det kan förändras plötsligt. Gunnar tränar för att hans game ska bli bättre och vara redo för vem som än ställs inför honom.”

Vad som än händer i framtiden ser inte Haraldur någon anledning för Gunni att flytta till USA för att leva där långa perioder.

”Om resorna till USA gagnar oss? Självklart. Men vi skulle också tjäna på och lära oss saker om vi åkte till Thailand eller någon annanstans där det finns duktiga fighters. Det finns ju onekligen väldigt många gym med riktigt bra fighters i USA, många träningspartners. Gunni har till exempel tränat med Renzo (Gracie) ganska mycket, men inte inför just denna matchen och det var ett tag sedan nu.”

”Helt ärligt så har det här campet varit det bäst någonsin, och det mest av campet var på Island. Vi avslutade campet på SBG Ireland och där finjusterade vi det sista. Vi är väl förberedda. Gunnis, Conors, Cathals och Paddys prestationer kommer ge avtryck på lördag kväll.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer