Nyhet

Dana White samtalar med legenden Kazushi Sakuraba som vill möta Wanderlei Silva

Dana White var nyligen i Japan och fick då möjlighet att sitta ner och samtala med MMA legenden Kazushi Sakuraba ”The Gracie Hunter” (26-16-1 MMA). De pratade om Sakurabas karriär och vad som kunde blivit om PRIDE FC promotat honom på rätt sätt.

Dana White om Sakuraba:

“Den killen var en nationalklenod. Men det var precis som om promoters ville förstöra för honom. Jag fattade aldrig det där.”

Sakuraba genom sin tolk:

“Ju orimligare matchförslag de kom med, desto mer förbannad blev Sakuraba och desto mer ville han ta matcherna för att visa dem. Men till slut, när de frågade om han kunde möta Fedor sade han nej.”

Sakuraba som är naturlig middleweight fighter gick ofta mot mycket större motståndare och fick ta emot en del stryk genom åren.

När White fick frågan om vilken av Sakurabas matcher som är hans favoritmatch funderade White ett tag men kom fram till att det måste vara den mot Royce Gracie. Den matchen kan du se i klippet nedan.

När Sakuraba hade White framför sig passade han också på att fråga White om han inte kunde lösa en match mot Wanderlei Silva. Sakuraba, 46 år, har förlorat sina fyra senaste matcher och har inte gått match sedan 2011. Det är osannolikt att UFC bokar Sakuraba ens i Japan men White skulle gärna se att Sakuraba var med på UFC Fan Expo. Ett fint sätt att hedra en av de mest älskade och uppskattade MMA-fighters genom tiderna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer