Dana White positiv till Holly Holm men ifrågasätter hennes markgame

Holly Holm (7-0 MMA) är ett spännande tillskott i damernas bantamweight division i UFC och Dana White är positiv men tveksam till om hon håller måttet mot de bästa, än.

Dana White:

”Hon är en boxare med grymma händer och sparkar. Det återstår en del frågetecken kring hennes markgame men det blir vi varse. Hon är i UFC nu och hon är en av de kvinnliga fighters de snackas mest om nu så jag ser med spänning fram emot framtiden. Den kvinnliga divisionen har varit fantastisk och tjejerna levererar alltid. Matcherna är grymma och Holly är ytterligare ett bra tillskott.”

”The Preacher’s Daughter” Holm har ett boxningsrecord på 32-2-3, ett kickboxningsrecord på 2-1 och ett MMA-record på 7-0. Hela sex av de sju vinsterna i MMAn har kommit via TKO/KO. Hennes markgame vet man inte mycket om men förr eller senare kommer hon att testas.

Holly själv tycker nästan att det var skönt att hon hade sin brutna arm att oroa sig för när förhandlingarna med UFC drog ut på tiden:

”Att ha en bruten arm hjälpte förmodligen, för det var inte så att jag kunnat köra ändå. Det hjälpte mig att ha tålamod”

Det tog ett tag att övetyga White om att Holm skulle med i UFC men rätt som det var så syntes han på Twitter med det av Holm påskrivna kontraktet i högsta hugg.

Lenny Fresquez som varit Holms manager ända sedan hennes boxningskarriär tror att UFC inledningsvis inte riktigt insåg hennes värde.

”Jag tror att vi till att börja med inte var riktigt överens om Hollys värde. Det är klart att jag är partisk då jag har promotat henne i 10 år men jag tycker att Holly är värd mycket. Helt ärligt tror jag att de (UFC) har skaffat sig en grym deal nu.”

Det nuvarande kontraktet innebär en fem-matchers deal och så snart läkarna kan avgöra när Holm kan vara tillbaka efter sin skada så kommer UFC-debuten bokas.

Många undrar såklart när hon går upp mot Ronda Rousey med Fresquez har inte bråttom utan ser gärna att Holm går några matcher först. Holm själv säger:

”Jag vet att jag har mycket att lära så jag vill ha några matcher innan jag möter Ronda. Men om du sade att det jag behöver göra nu är att gå upp och möta Ronda så skulle jag köra. Jag bara känner att det finns en del jag vill lära mig först.”

Att ta det lugnt och försöka bygga en UFC-karriär är inte utan risker dock. Särskilt inte då det handlar om en idrott där nya stjärnor kan bli gårdagens nyheter genom ett välplacerat slag eller en snabb submission. Men Fresquez är lugnet själv när det gäller sin adept:

”Hon har varit med förr. Jag kan inte se att hon skulle vara skygg för UFCs strålkastare. Alla möjligheter jag någonsin ställt Holly Holm inför har hon kapitaliserat på. Jag tvivlar aldrig på henne.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer