Nyhet

Tyrone Spong uttalar sig om Israel-Palestina konflikten

Det hör inte till vanligheterna att fighters går ut och tar ställning i den här typen av frågor. Tyrone Spong (74-7 och 2-0 i MMA) som fightas i GLORY har dock nyligen använt sig av Instagram för att förmedla vad han tänker kring den pågående konflikten i Gaza.

Tyrone Spong:

”Det här är ett allvarligt fall av etnisk rensning och det har pågått i år efter år. Först nu får världen veta sanningen…att skylla på Hamas kommer inte leda till att vi får tillbaka de tusentals palestinier som felaktigt dödats. INGEN förälder skall behöva begrava sitt barn – ingen förälder skall någonsin behöva ha sina barns blod på händerna.

De utplånar Palestina – det har varit planen ända sedan 1947. Mainstream media har bara förmedlat ena sidan av historien. Så när det talas om att bomba Hamas mål – kom ihåg att inga israeler hittills har dött av raketer från Hamas.”

”Om 9/11 förtjänar en stunds tystnad, då förtjänar Palestina att vi aldrig mera talar”

Tyrone Spong, 28 år, föddes i Suriname men flyttade redan som femåring till Holland tillsammans med sin familj. Spong började med kickboxning som 13-åring när han ramlat in på ett gym av en slump. Han gick sin första match när han var 15 år och vann första ronden på KO. Några av hans tidigare sparringpartners var Alistair och Valentijn Overeem och Gilbert Yvel.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer