Nyhet

Robin Van Roosmalen om kommande titelfight och ett eventuellt samarbete mellan Glory och Bellator

Robin Van Roosmalen (32-6) är näste man på tur att utmana Davit Kiria (22-9) om Glorys lättviktstitel. Van Roosmalen uppger i en intervju att han har hållt igång träningen och bland annat gått tillbaka till sin gamla boxningstränare. Han pratar också om ett eventuellt samarbete mellan MMA-organisationen Bellator och Glory.

Roosmalen om senaste tiden:

”Sedan min fight mot Marat Grigorian i april har jag hållt igång. Jag tränar fortfarande två gånger om dagen. Vi har flera hungriga fighters som jag behövt jobba med. Dock är det inte lika intensivt som när jag tränar inför en fight själv. Jag håller mig alltid i form men jag gillar också att äta. Jag blir lite större men jag har inga problem med att tappa vikt, jag käkar för det mesta hälsosamt men man måste få äta lite skräpmat också.”

Under förra året varierade Roosmalen sin träning bra och varvade mellan kampsport och styrka/kondition. Han tränade på olika ställen men uppger nu att han har bytt tillbaka till sin gamla boxningscoach och att han har gjort lite ändringar i sitt träningscamp. Roosmalen har 2-0 mot Kiria men det är enligt honom själv ingen garanti för ännu en vinst mot georgiern, som för övrigt knockade Andy Ristie (42-4) på Glory 14 i Zagreb.

Roosmalen fortsätter:

”Jag är tillbaka på de gym jag alltid tränat på. Mitt huvudgym är Den Bosch Fight Club men jag tränar också med Nicky Hemmers och min gamla boxningstränare. Det var de tre gymmen jag tränade på när jag började. Förra året tränade jag styrka och kondition på lite andra gym och ändrade även boxningsgym men jag har slutat med det nu. Jag är tillbaka där jag är mest bekväm och där allt går som på räls.”

”Kiria är en fighter som hela tiden blir bättre. Tidigare vinster gör inte att du kommer vinna nästa match. Jag har fortfarande saker jag behöver förbättra och det finns saker jag kan göra bättre och det är det jag jobbar på just nu. Jag gillar fighters som Kiria, fighters som kommer för att slåss och inte bara fightas för poäng eller för att hålla distansen. Jag tror att Kiria är den ideala motståndaren för mig.”

Angående matchen mellan Kiria och Ristie säger Roosmalen att han tycker att Kiria, som var underdog inför matchen, imponerade genom sin press. Roosmalen säger också att en eventuell re-match mot Ristie (Roosmalen blev knockad i deras senaste möte) kommer se annorlunda ut.

”Jag tycker Kiria gjorde ett grymt jobb, synd för Ristie. Sånt händer. Om Ristie bara hade jagat poäng och hållt ut i de sista två ronderna hade han vunnit. Men Kiria är en sån kille som aldrig ger upp och är farlig ända in i sista minuten. Han är tuff och har mycket hjärta. Ristie är den typen av fighter som får en att känna att man aldrig vet vad som kommer hända. Men får vi en re-match kommer det bli en helt annan fight.”

På tal om Bellator vs Glory nämner Roosmalen att han hört rykten att det eventuellt skulle ske någon form av samarbete mellan organisationerna nu när båda sänds på Spike TV. Det sades bland annat att före detta presidenten för Bellator, Bjorn Rebney, var emot ett utbyte då han såg Glory som ett hot. Den nuvarande presidenten Scott Coker har däremot en bakgrund som kickboxningspromotor och verkar mer öppen för liknande utbyten. Roosmalen säger:

”Jag har tränat MMA. Jag har ett svart bälte i judo också, så det vore intressant att prova. I synnerhet om de gjorde någon form av tillställning där man kunde fightas två gånger, en gång under MMA-regler och en gång under kickboxningsregler. Jag har tränat mycket med Eddie Alvarez på Blackzilians i Florida. Jag var där i två månader så jag tror inte jag skulle fightas mot honom. Men det finns andra intressanta matchningar i lättvikt. Mitt nedtagningsförsvar är okej. Det var okej innan och det blev ännu bättre efter två månader på Blackzilians. Jag gillar dem små handskarna. Det finns fler luckor i ens försvar men samtidigt så tror jag att om jag träffar någon med de små handskarna så skulle de få problem. Det är intressant för mig om Glory och Bellator kan komma överens om något. Jag skulle vilja det. Det skulle vara grymt för båda sporterna. Jag såg något på Twitter om att Joe Schilling ville prova att fightas i MMA, han kanske kunde delta också.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer