Nyhet

Cat Zingano är bokad för match men det blir inte mot Ronda Rousey än

Cat ”Alpha” Zingano (8-0 MMA, 1-0 UFC) är bokad för sin första match efter skadeuppehållet. Zingano som gärna vill möta Ronda Rousey måste till att börja med ta sig förbi Amanda ”Lioness” Nunes (9-3 MMA, 2-0 UFC) på UFC 178.

Matchen mot Nunes blir för Zinganos del den första på 18 månader. UFC 178 går den 27 september i Las Vegas och main event är som bekant titelmatchen i light heavyweight mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones.

Zingano senaste match var The Ultimate Fighter 17 finalen mot Miesha Tate. Den matchen vann ”Alpha” på TKO i tredje ronden och hon fick chansen att coacha i TUF 18 mot Ronda Rousey och därefter möta Rousey om UFC-bältet i bantamweight.

Dessvärre blev Zingano skadad och Tate ersatte henne i TUF 18 som coach såväl som utmanare om titeln i bantamweight mot Rousey. Vi vet ju alla hur den matchen gick.

Zingano har haft en lång och tuff väg tillbaka där det mesta överskuggats av hennes mans tragiska självmord i januari i år. Han, Mauricio Zingano, blev bara 37 år gammal. Tillsammans har de en son vilket för övrigt gör Cathilee, som hon egentligen heter, till UFCs första kvinnliga fighter som dessutom är mamma.

Dana White har gått ut med att Zingano fortfarande är the No. 1 contender för bantamweight titeln men att hon måste slå Nunes för att behålla den positionen.

Amanda Nunes, både Strikeforce och Invicta FC veteran, har gått 2-0 så här långt i UFC. Båda sina matcher har hon vunnit via TKO i första ronden. På UFC 163 i augusti för snart ett år sedan satt hon stopp för tyskan Sheila Gaff. På UFC ”Fight for the Troops” 3 i november samma år vann hon över Germaine de Randamie.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer