Nyhet

Ronda Rouseys MMA coach Edmond Tarverdyan: ”Ronda skulle knocka Cyborg med en hand”

Edmond Tarverdyan, Ronda Rouseys coach, är så säker på sin fighters förbättrade striking att han hävdar att hon skulle slå Cristiane ”Cyborg” Justino, med en hand.

Tarverdyans tankar kring Rouseys chanser mot Cyborg:

”Absolut, jag skulle gilla den matchen. Jag skulle älska den matchen. Ronda vet det. Jag pratade med Ronda om det och jag sade ”Ronda, du kommer knocka Cyborg”. Även om Ronda slåss med bara en hand kommer hon att slå Cyborg. Det är vad jag tror. Det är en spännande matchning. Jag skulle älska den matchen, den vore grym, ja. Cyborg svingar, hon är tuff, hon släpper ut sin boxning och hon skulle ge sig in i en fight med Ronda vilket är spännande. Men jag tror på mina fighters, de är de bästa i världen och jag skulle älska att se den matchen. Om de kan få till matchen, låta Cyborg gå av det hon går på, se till att det blir rätt och rättvist så vet de var Ronda är. Jag tror att fansen skulle vilja se den matchen. De vill se en galen striker gå upp mot en slipad och träffsäker striker.”

För att matchen skall bli av måste UFC till att börja med signa Cyborg. Dana White har haft många hinder i vägen för det och nu senast hävdade han att media skulle vända sig emot UFC om han gjorde det, med tanke på Cyborgs dopingskandaler.

Rousey bröt sin hand i matchen mot Alexis Davis på UFC 175, hon har en knäoperation bokad i augusti, hon har säkert en del åtaganden i samband med sina filmdebuter och är troligtvis borta större delen av året.

Tarverdyan fortsätter:

”Med Ronda handlar det nu om att få till rätt tempo och timing när det gäller matcher. Hon ser grym ut. Hon ser ostoppbar ut. Det finns bra matcher där ute för henne. Hon kommer fortsätta prestera. Hon tränar motiverat och hon vill se bättre ut för varje match. Hon sade till alla på presskonferensen att hon vet att hon kan ännu bättre än så.

Efter varje match är jag stenhård mot henne. Vi åker tillbaka till gymet och jag börjar med att säga vilka hennes misstag var. Hon tittar på mig och lyssnar. Hon är en fantastisk idrottare och för mig en fantastisk elev.

I den här matchen presterade hon jättebra. Så, jag sade ”Ronda, var stolt över dig själv. Det finns ingenting jag kommer säga som du inte redan vet. Det var en grym knock”. Det var bra. Nu ska vi se till att Ronda är frisk, mår bra och sedan går vi vidare.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer