Nyhet

Dominick The Dominator Cruz gör comeback

Fightcardet för UFC 178, som toppas av re-matchen mellan Alexander Gustafsson vs Jon Jones, börjar sakta ta form. Forna UFC bantamweight mästaren Dominick ”The Dominator” Cruz (19-1 MMA, 2-0 UFC), gör comeback och möter veteranen Takeya Mizugaki (20-7-2 MMA, 7-2 UFC) från Japan.

Cruz har varit borta från fighting i 2 ½ år på grund av skador men är nu tillbaka och möter Takeya Mizugaki som har fem vinster i rad.

Cruz vann WEC titeln i bantamweight mot Brian Bowles 2 mars 2010. Cruz försvarade sedan bältet mot Scott Jorgensen på WEC sista gala den 16 december 2010 vilket också gjorde honom till UFC-mästare i viktklassen.

Cruz skulle enligt plan mött Urijah Faber på UFC 148 men en axelskada tvingade honom att ställa in. I hans frånvaro vann Renan Barao interim-bältet. Cruz skulle möta honom på UFC 169 men drabbades av ännu en skada. Då tog UFC bältet ifrån honom och Barao blev UFC-mästare. Barao blev i sin tur av med bältet när han mötte TJ Dillashaw på UFC 173 i maj i år.

Cruz fightades senast i oktober 2011 på UFC Live 6. Han vann då på domslut mot Demetrious Johnson som är nuvarande mästare i flyweight. Efter matchen mot Johnson fick Cruz problem med knät och han opererade sig vid två tillfällen för att komma till rätta med problemen i sin ACL led. Efter en lång och krokig väg är han nu tillbaka och redo att påbörja resan mot toppen. Men först måste han förbi Mizugaki.

Takeya Mizugaki (20-7-2 MMA,) från Kanagawa i Japan gjorde sig ett bra namn i USA när han mötte Miguel Torres om WEC titeln 2009. Mizugaki har vunnit fem matcher i rad och den senaste var mot Francisco Rivera på UFC 173.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer