Urijah Faber vs. Kid Yamamoto på UFC Japan i höst?

Urijah ”The California Kid” Faber (31-7) har länge uttryckt en önskan att få möta Norifumi ”Kid” Yamamoto (18-6). Även Dana White har uttryckt att en fight dem emellan skulle vara möjlig på en presskonferens för UFC Fight Night 52 i Japan den 20 september.

Efter att T.J Dillashaw (10-2) vann mot Renan Barao (32-2) på UFC 173 började folk genast prata om en eventuell matchning mellan Dillashaw och Urijah Faber. Båda dessa herrar som är träningskamrater har dementerat att det skulle vara aktuellt. Detta gör en matchning mellan Faber och Yamamoto möjlig då Faber har efterfrågat fighten länge.

”Yamamotofighten skulle vara riktigt kul, olyckligtvis hamnade den lite i skymundan. Folk fattar inte hur stor Kid Yamamoto var förr. Jag skulle ha varit en enorm underdog mot honom. Han är en meriterad fighter och den fighten hade varit kul men det känns som att det skeppet har seglat iväg för längesen. Jag är rankad tvåa. Jag fightas för att jag älskar det. Jag gör det inte för pengar. Om någon hade en miljard dollar och ville få det att funka för båda skulle hag prata med honom (Dillashaw) men jag vill inte slåss mot honom. Det finns många tuffa killar jag vill möta. Kid Yamamoto har jag frågat efter länge.”

En fight mellan Faber och Yamamoto har varit aktuell en längre tid, ända sedan Faber tävlade i WEC medan Yamamoto dominerade scenen i Japan. Detta var för några år sedan och fighten blev dock aldrig av men nu då båda fighters är signade under UFC kan det bli verklighet.Yamamoto är redan annonserad på fightcardet för UFC Fight Night 52. Faber vill möta honom och Dana White har uttryckt sig positiv till det. Frågan kvarstår dock om Yamamoto skulle vilja det då han senast kommer från en trefaldig förluststreak och har förlorat 5 av sina senaste 6 matcher.

I klippet kan ni se promotionvideon inför UFC Japan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer