Nyhet

Daniel Cormier avslutade sin brottarkarriär på UFC Fan Expo: ”Det var jobbigare än jag minns”

Daniel Cormier har gått sin allra sista brottningsmatch och han gjorde det på UFC Fan Expo i Vegas mot Chris Pendleton som är trefaldig All-American (utsedd till bästa brottare under College-tiden tre gånger).

Daniel Cormier (15-0 MMA, 4-0 UFC) har ett förflutet som brottare och var mycket framgångsrik både under sin high school- och collegetid i Oklahoma State.

Matchen mot Pendleton på UFC Fan Expo i helgen vann Cormier med siffrorna 12-5 och efter matchen, som en gest, lämnade han sina brottarskor på mattan.

”Jag brottades aldrig i OS, jag fick aldrig köra min sista match, så jag ville avsluta min karriär på mattan hellre än på sjukhus.”

Nästa vecka kommer han läggas in för knäoperation och innan dess ville han helt enkelt avsluta sin brottarkarriär, på mattan. Senast han tävlade i brottning var 2008 så inför matchen på UFC Fan Expo kände han mycket press:

”Det kändes helt sjukt. Jag var så nervös innan, och sedan när Chris tog ner mig och ledde med 3-0. Det var läskigt. Jag gillar inte att förlora. Det var galet. Men när jag tagit in och ledde med 6-3 så kändes det mer bekvämt. Det är vanligtvis svårare att ta ner mig än så, men jag är inte så bra som jag en gång var, det kan jag lova.”

”Nu när jag är med i UFC och fightas i UFC så kändes det bra att få avsluta brottarkarriären på UFC Fan Expo. De betyder mycket. Jag antar att det är symboliskt att helt avsluta det kapitlet i mitt liv här, och nu fortsätta med nästa kapitel.”

Cormier är No. 1 contender för UFCs light heavyweight division. När operationen är gjord kommer han att vänta in vinnaren av Alexander Gustafsson vs Jon Jones på UFC 178 i slutet på september, sedan är målet klart och tydligt:

”Jag känner det redan nu, det var någonting med brottningen som jag behövde avsluta. Nu kan jag gå vidare. Min nästa match, nästa gång jag får min arm sträckt upp i luften som vinnare kommer bli i buren mot Jon Jones.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer